ΕΛΛΑΔΑ

Επτά κόμματα περνούν τρία παλεύουν

επτά-κόμματα-περνούν-τρία-παλεύουν-304462

Η ΝΔ με 19,18%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,3%, το ΠαΣοΚ με 13,63, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10,5, το ΚΚΕ με 8,46, η Χρυσή Αυγή με 7,04 και η Δημοκρατική Αριστερά με 6% είναι τα επτά κόμματα, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Singular Logic μπαίνουν στη βουλή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο ΛΑΟΣ με 2,86% με ανοδική τάση καθώς και η ΔΗΣΥ με 2,69% είναι τα τρία κόμματα που παλεύουν για την είσοδό τους. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία η αποχή ανέρχεται στο 38,5%. Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή και τόνισε «δεν θα δώσουμε δημοκρατικό αριστερό άλλοθι».

«Απαιτείται προοδευτική πολιτική με ανάπτυξη. Η ΔΗΜΑΡ θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δεν θα συμβάλλουμε στις πολιτικές που εξουθενώνουν το λαό. Απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και σταθερός ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια σημαντική επιτυχία και ταυτόχρονα ενθάρρυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Προς μια συγκυβέρνηση βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση στις δυνάμεις που θέλουν, όπως είπε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Θα επιδιώξουμε συνεργασία πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δύσκολη χαρακτήρισε τη συνεργασία μεταξύ κομμάτων για την ανάδειξη κυβέρνησης συνασπισμού ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας ενώπιον του ελληνικού λαού. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως «ο λαός δεν έδωσε σε κανέναν την αυτοδυναμία, ούτε στη ΝΔ, η οποία ζήτησε μετ’ επιτάσεως τη διενέργεια εκλογών. Οι πολιτικές ηγεσίες που είπαν στο λαό πως υπάρχει ένα άλλο σχέδιο, καλύτερο από αυτό που προτείναμε εμείς οφείλουν τώρα να τοποθετηθούν», τόνισε ο κ. Βενιζελος και κατέληξε λέγοντας: «Ο Θεός της Ελλάδας ας μας βοηθήσει».

Δεν συνεργάζομαι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ο Π. Καμμένος. Οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού αποτελούν παρελθόν. Χρειάζεται κυβέρνηση εθνικού σκοπού δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα: Η ΝΔ προηγείται σε 39 εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Α’ Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Εβρο, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Β’ Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Κάβαλα, Καρδίτσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου