Χειροπέδες σε άλλους 2 υπαλλήλους του υπ.Ανάπτυξης!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-05-04, 17:28:22
Χειροπέδες σε άλλους 2 υπαλλήλους του υπ.Ανάπτυξης!

 Ζητούσαν τουλάχιστον 80.000€ μίζα!

’Αλλος ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, από τις 15.30 αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δεύτερο όροφο των γραφείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνώντας εξονυχιστικά φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Ήδη υπάρχουν 2 συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, οι υπάλληλοι είχαν ζητήσει ποσό 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να πάρει επιδότηση σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση, αφορά πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Όμως, μετά και τις προηγούμενες αποκαλύψεις ο επιχειρηματίας εμπιστεύθηκε ως φαίνεται το σύστημα και έκανε την καταγγελία.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι 2 υπαλληλοι είχαν ξηλωθεί πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφού είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλευρίζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες!

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αποκλειστικά από το NewsIt, η κα Διαμαντοπούλου προχώρησε σε σκληρή δήλωση, λέγοντας πως "ή θα τσακίσουμε τη διαφθορά ή η διαφθορά θα τσακίζει τη χώρα".

Σημειώνει επίσης πως οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: «Επιχείρηση Φως». Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση.  Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ποτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να εντοπίζονται υποθέσεις διαφθοράς φαίνεται να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έπεφταν θύματα εκείνων που τους εκβίαζαν συστηματικά. Τονίζεται επίσης, ότι καμία από τις υποθέσεις που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί δεν έχει θαφτεί στο συρτάρι κάποιου γραφείου...

NewsIt.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=