ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές

παρέμβαση-μητσοτάκη-λίγο-πριν-τις-εκλ-305886

Ψήφο στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα ζητεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Τη στήριξη των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ώστε να αποκτήσουν άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζητεί με γραπτή δήλωσή του, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Παράλληλα, ζητεί να υπάρξει και μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ ώστε, όπως εξηγεί ο ίδιος, να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα, διότι δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι και παράνομο και νόμιμο.

«Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή» σημειώνει και τονίζει:

«Είμαι βέβαιος ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει λογική και η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία».

«Άλλωστε» συνεχίζει «τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντίθετα, μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει να γίνει μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.

«Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» επισημαίνει, αναφέροντας:

«Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου