ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Τρεις αγνοούμενοι στη Χαλκιδική – Σοβαρά προβλήματα στην Σκύρο

κακοκαιρία-τρεις-αγνοούμενοι-στη-χαλ-864238

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο κανάλι ΕΡΤNews ο δήμαρχος του νησιού, δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ επιχείρηση στήθηκε για αγνοούμενους τουρίστες.

Το ευτυχές είναι ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν τρεις ώρες αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Κακοκαιρία: Πλημμύρες με σημαντικές ζημιές στη Θάσο – Σώθηκε οδηγός από το χείλος του γκρεμού

Η κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα έπληξε σφόδρα το νησί της Θάσου, και ειδικότερα τους οικισμούς Λιμενάρια και Ποτός, προκαλώντας πλημμύρες σε δρόμους και κτίρια.

Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, οι κάτοικοι των Λιμεναρίων και του Ποτού από τις 2:00 τα ξημερώματα προσπαθούσαν να σώσουν τις περιουσίες τους από τη μανία της βροχής. Μάλιστα, κάποιοι δρόμοι έκλεισαν λόγω των φερτών υλικών που παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους.

Επιπλέον, πλημμύρισε το σουπερ μάρκετ «Μασούτης» στα Λιμενάρια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική καταγράφηκαν τουλάχιστον 6 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Η κακοκαιρία προκάλεσε επίσης ένα επικίνδυνο τροχαίο ατύχημα γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανασύρουν το όχημα και τον οδηγό με τη χρήση συρματόσκοινων.

Άνοιξαν οι ουρανοί στο Ρέθυμνο: Δρόμοι-ποτάμια και διακοπές ρεύματος

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Ρέθυμνο το μεσημέρι, με τους μετεωρολόγους να δικαιώνονται στις προβλέψεις τους και η ένταση της βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα, δημιούργησε προβλήματα τόσο στην παλιά πόλη όσο και σε μεγάλο μέρος του οικιστικού ιστού.

eleftherostypos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου