ΕΛΛΑΔΑ

Σύνταξη… μετά θάνατον!

σύνταξη-μετά-θάνατον-306532

Αν και έχει αποβιώσει από τις 17 Μαΐου του 2011, η σύνταξη της εξακολουθεί να «τρέχει» μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι η οικογένειά της ενημέρωσε εγκαίρως τον Ο.Γ.Α. για τον θάνατο της ασφαλισμένης.

Πρόκειται για ακόμα μία περίπτωση που έρχεται να καταδείξει ότι, σε μία περίοδο σκληρής δοκιμασίας για τη χώρα και τους Έλληνες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους βρίσκονται σε μπαχαλώδη κατάσταση.

Η κα Ελένη Σουργιαδάκη, κόρη της εκλιπούσας, δεν πίστευε στα μάτια της, όταν προ ημερών παρέλαβε το εκκαθαριστικό βεβαίωσης συντάξεων της μητέρας της.

«Διαπίστωσα ότι, με βάση τη βεβαίωση, η συγχωρεμένη μητέρα μου φαίνεται να έχει πάρει κανονικά τη σύνταξη για ολόκληρο το 2011, αν και η ίδια απεβίωσε στις 17 Μαΐου». Όπως υποστηρίζει, ο Ο.Γ.Α. ενημερώθηκε για τον θάνατο της 75χρονης Δέσποινας Σουργιαδάκη λίγο καιρό μετά την κηδεία της, οπότε και απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα και κυρίως τα παραστατικά για τα έξοδα κηδείας.

«Θεωρούσα βέβαιο ότι θα προχωρούσαν άμεσα στη διακοπή χορήγησης της σύνταξης από τη στιγμή που ενημερώθηκαν ότι η ασφαλισμένη δεν βρισκόταν πια στη ζωή» αναφέρει.

Η ίδια επικοινώνησε με τον διευθυντή του Ο.Γ.Α., από τον οποίο ζήτησε εξηγήσεις για την κατάσταση αυτή. «Με παρέπεμψε στα ΕΛ.ΤΑ., μέσω των οποίων η μητέρα μου έπαιρνε τη σύνταξη του Ο.Γ.Α.. Αυτή όμως δεν είναι κατάσταση, ούτε και δουλειά μου. Εγώ πίστευα ότι η σύνταξη έχει διακοπεί και τώρα πληροφορούμαι ότι εξακολουθούσαν να τη στέλνουν στο όνομα της μητέρας μου τόσους μήνες. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει μηχανοργάνωση, δεν υπάρχει σύστημα ελέγχου;».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου