ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία από αύριο Παρασκευή

αλλάζει-ο-καιρός-έρχεται-κακοκαιρία-α-874463

Κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχοπτώσεις. Έκτακτο δελτίο πρόκειται να εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

«Η διαταραχή που έρχεται από την κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς και πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια. Περισσότερα σε λίγο, καθώς θα εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης», αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Αρναούτογλου: Φαινόμενα που χρήζουν προσοχής

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει:

«Οπως σας είχα ενημερώσει εδώ και πάνω από ένα δεκαήμερο μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το επόμενο 48ωρο (8-9 Ιουλίου) σε αρκετές περιοχές της χώρας!
Κάντε κλικ στο χάρτη για μεγέθυνση για να δείτε τις περιοχές που φαίνεται να επηρεάζονται αύριο Παρασκευή 8/7 και κυρίως (ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΒΡΑΔΥ) περισσότερο, από έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία και χρήζουν προσοχής καθώς είναι ικανά να δημιουργήσουν και προβλήματα.
Οσο πιο πορφυρα τα χρώματα στον χάρτη, τόσο μεγαλύτερη είναι αυτή η πιθανότητα!
Για το Σάββατο 9 Ιουλίου θα υπάρξει νέα ενημέρωση μέσα από τη σελίδα μου στο facebook».

Δείτε την ανάρτηση και τον χάρτη

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου