ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες στον διοικητή του 95ου Τάγματος Μηχανικού της Ρόδου

χειροπέδες-στον-διοικητή-του-95ου-τάγμα-306773

Για κλοπή στρατιωτικών καυσίμων

Χειροπέδες πέρασε το ΣΔΟΕ στον διοικητή του 95ου Τάγματος Μηχανικού της Ρόδου, στον αποθηκάριο καυσίμων του στρατοπέδου, στον οδηγό βυτιοφόρου που μετέφερε 2 τόνους πετρελαίου κίνησης από το τάγμα προς εργολάβο Δημοσίων έργων και τον ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου.

Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κλοπή στρατιωτικών καυσίμων και απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και σήμερα οδηγούνται στο Αυτόφωρο.

Αρχικά, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνέλαβαν μόνο τον οδηγό ο οποίος μετέφερε το πετρέλαιο χωρίς παραστατικά. Κατασχέθηκαν τόσο το βυτιοφόρο όσο και τα καύσιμα και ο οδηγός οδηγήθηκε στον τοπικό Εισαγγελέα.

Μετά από προανάκριση ο τοπικός Εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο. Ωστόσο το ΣΔΟΕ διερευνώντας την υπόθεση για να εξακριβωθεί ποιοι και πόσοι εμπλέκονται στο κύκλωμα κλοπής των στρατιωτικών καυσίμων διαπίστωσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο ίδιος ο διοικητής έδινε εντολή να ανοίγει η πύλη του στρατοπέδου για να περνάει το βυτιοφόρο.

Έτσι μετά από παρέμβαση του ΣΔΟΕ, ο οδηγός συνελήφθη ξανά και μαζί του οι υπόλοιποι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ήδη το ΣΔΟΕ έχει ενημερώσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει να διενεργεί εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε στρατιωτικές μονάδες μετά την αποκάλυψη ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις προμηθεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι έρευνες στα στρατόπεδα επικεντρώνονται σε:

•Αποθήκες καυσίμων•Χώρους σίτισης όπου λειτουργούν εστίες μαγειρικής και φούρνοι.•Καύσιμα αεροσκαφών.•Καύσιμα κάθε είδους στρατιωτικών οχημάτων.•Καύσιμα πλοίων•Βυτιοφόρα στρατού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου