Πειθαρχικός έλεγχος ιατροδικαστών

Τελευταία ενημέρωση: 2022-07-05, 08:50:03
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητεί να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των ιατροδικαστών, που εξέτασαν αρχικά τα δύο παιδιά
Πειθαρχικός έλεγχος ιατροδικαστών

Τον πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών που είχαν διερευνήσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Με επιστολή του, ο Κ. Τσιάρας ζητεί από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Ν. Καρακούκη να ελεγχθούν οι ιατροδικαστές για τυχόν τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή-παραγγελία του υπουργού, «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Αναφορικά με τους θανάτους των δύο κοριτσιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται και έχει προφυλακιστεί για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει λάβει κλήση για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η κλήση της σε εξηγήσεις έχει βασιστεί εν πολλοίς στη νέα ιατροδικαστική έκθεση των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν ασφυκτικός.

Ο κ. Τσιάρας είχε εξηγήσει στις 21 Ιουνίου ότι ο κ. Καρακούκης ξεκίνησε από μόνος του τη διαδικασία ελέγχου για να διαπιστωθεί αν έγιναν όσα έπρεπε και όπως πρέπει από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Εγώ του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά», είχε πει ο υπουργός Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

«Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, υπήρξε από τη δική μου πλευρά επιστολή προς τον κ. Καρακούκη για να διερευνήσει όλα τα δεδομένα, για να ξέρουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα», είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τι αναφέρεται στο πόρισμα

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από απόφραξη του στόματος επήλθε ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με αποσπάσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης των δύο ιατροδικαστών Καλόγρηα και Καρακούκη, που είχαν αναλάβει να κάνουν την πραγματογνωμοσύνη, αποκλείεται το ατύχημα από τον τρόπο που έγινε η απόφραξη του στόματος των δύο παιδιών, δηλαδή με ισχυρή πίεση.

Με τον πιο ρητό τρόπο, το πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ήταν εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=