ΕΛΛΑΔΑ

«Εύκολα πέφτει μια κυβέρνηση με πλαστό αρραβώνα»

εύκολα-πέφτει-μια-κυβέρνηση-με-πλαστ-307044

Τα βέλη της προς την Κουμουνδούρου εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα που έβαλε στο ίδιο κάδρο όλα τα κόμματα, από τη Νέα Δημοκρατία έως τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση κατά των «αριστερών κυβερνήσεων» της Κουμουνδούρου εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας πως η μόνη ευκαιρία που έχει ο λαός για να βγει από τη φτώχεια και το αδιέξοδο είναι να ψηφίσει ΚΚΕ.

Οπως δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία αυταπάτη πως μια κυβέρνηση που σχηματίζεται «με γάμο συμφέροντος ή με πλαστούς αρραβώνες κάτω από εκβιαστικά διλήμματα ότι θα αντιμετωπίσει το Μνημόνιο και το χρέος».

Και συμπλήρωσε εξαπολύοντας τα βέλη της κυρίως προς την Κουμουνδούρου: «Τέτοιες κυβερνήσεις δεν έχουν πολύ χρόνο ζωής και απογοητεύουν τον λαό. Δεν υπάρχει στον σύγχρονο κόσμο ούτε μία τέτοιου τύπου αριστερή κυβέρνηση, που χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις να κατάφερε να δώσει βιώσιμη λύση για τον λαό. Τέτοιες κυβερνήσεις ανατρέπονται μια ώρα γρηγορότερα από τη δημαγωγία ακόμα πιο συντηρητικών δυνάμεων». Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος (από την κρατική τηλεόραση) εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ο Θανάσης Παφίλης ζήτησε ψήφο στο ΚΚΕ ώστε ο λαός να σταματήσει να φοβάται και κάλεσε τους πολίτες το βράδυ των εκλογών να βγουν στους δρόμους για να ανατρέψουν και να μην αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση Παφίλη δέχτηκε τα έντονα πυρά των Χρήστου Παπουτσή και Αρη Σπηλιωτόπουλου, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι αφού το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, δηλαδή τη δημοκρατική διαδικασία, «γιατί να μη βγει στο βουνό κάνοντας αντάρτικο;».

Παράλληλα καλά κρατεί ο πόλεμος μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, με την Αλέκα Παπαρήγα να βάζει στο ίδιο κάδρο «όλα τα κόμματα, από τη Νέα Δημοκρατία έως τον ΣΥΡΙΖΑ», που είπαν στον λαό «γλυκόλογα ψέματα ότι η ΕΕ θα βάλει τους λαούς της Ευρώπης σε τροχιά ευημερίας». Μάλιστα, αναφέροντας τα πιο προκλητικά κατά τη γνώμη της ψέματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, συμπεριέλαβε σε αυτά «ότι ο Καμμένος μαζί ή ολίγον μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα σηκώσει κεφάλι στην ΕΕ. Οτι μια κυβέρνηση της Αριστεράς με ολίγον Καμμένο και χωρίς Καμμένο και στη στρούγκα το ΚΚΕ, θα φέρει την άνοιξη στην Ελλάδα». Και τόνισε ότι μέσα από την πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς επιχειρούν «να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ».

Από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο δημιουργίας κυβέρνησης της Αριστεράς, επαναλαμβάνοντας ότι τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία για τη χώρα. Οπως είπε, η αποφασιστικότητα της μαζικής ψήφου ενάντια στο Μνημόνιο θα αναγκάσει τις άλλες αριστερές ηγεσίες να αναδιπλωθούν. «Θα αναγκάσει την ηγεσία του ΚΚΕ να βγάλει τα παραμορφωτικά γυαλιά του απομονωτισμού και θα υπενθυμίσει στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι η εκλογική της βάση θέλει καταγγελία του Μνημονίου και όχι παιχνίδια με το υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ». Επίσης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «το μήνυμα της Πρωτομαγιάς θα είναι κι ένα μήνυμα που θα γραφτεί στο αποτέλεσμα της κάλπης στις 6 του Μάη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου