ΕΛΛΑΔΑ

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη 36χρονου Χανιώτη με όπλα

κινηματογραφική-καταδίωξη-και-σύλλη-307229

Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη ενός 36χρονου άντρα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Χανιά από αστυνομικούς των ΤΑΕ Αποκορώνου ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό ενός ακόμη ατόμου.

Ο 36χρονος μαζί με έναν 40χρονο φίλο του κινούνταν με ΙΧ αυτοκίνητο, από τις Μουρνιές με κατεύθυνση τα Χανιά.

Κάτω από τη γέφυρα της εθνικής στον κόμβο των Μουρνιών μπλόκο της Αστυνομίας έκανε σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο ωστόσο αυτός ανέπτυξε ταχύτητα γεγονός που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη.

Στη διασταύρωση της Αγ. Μαρίνας, οι "επίδοξοι φυγάδες" έπεσαν με το αυτοκίνητό τους πάνω σε διερχόμενο όχημα που οδηγούσε 22χρονη.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο 36χρονος, ο οποίος εγκατέλειψε το όχημα πεζός και τρέχοντας κρατώντας μια μεγάλη τσάντα προσπάθησε να διαφύγει.

Ωστόσο δεν κατόρθωσε να φτάσει μακριά και ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς , ενώ την ίδια ώρα ο 40χρονος που είχε μείνει στο αυτοκίνητο κατάφερε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί των ΤΑΕ Αποκορώνου, ανοίγοντας την τσάντα που κρατούσε ο 36χρονος είδαν έκπληκτοι πως ήταν γεμάτη με όπλα και σφαίρες.

Αναλυτικότερα,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

• Δύο (2) περίστροφα διαμετρήματος 0.44 ιν.• Δύο (2) περίστροφα διαμετρήματος 0.357 ιν.• Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 0.45 ιν.• Ένα (1) πιστόλι διαμετρήματος 0.22 ιν.• Δύο (2) θήκες πιστολιού.• Διακόσια δώδεκα (212) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.• Δύο (2) κινητά τηλέφωνα και• Το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο 40χρονος που διέφυγε δεν προβλέπεται να "πάει" μακριά μιας και τα στοιχεία του είναι γνωστά στις αρχές και είναι θέμα χρόνου η σύλληψη και η παράδοσή του.

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου