ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοπή ερημοδικίας για την καθαίρεσή του κατέθεσε ο Τρικαλινός Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καλαμπόκας

ανακοπή-ερημοδικίας-για-την-καθαίρεσ-892002

Ανακοπή ερημοδικίας ασκήθηκε από την πλευρά του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Καλαμπόκα (κατά κόσμον Γεώργιος Καλαμπόκας του Νικολάου) κατά της απόφασης του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου της Εκκλησίας της Ελλάδος να του επιβάλει την ποινή της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιεροσύνης, εξαιτίας κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε, επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών

Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του Αθανάσιος Κόντης:

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κόντης, «κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν. 5383/1932 “Περί των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας”, η ανωτέρω απόφαση που αφορά τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο Νικολάου Καλαμπόκα) παραμένει μη εκτελεστή. Αυτονοήτως, ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος διατηρεί το δικαίωμα περαιτέρω προσφυγής ενώπιον της πολιτειακής και ευρωπαϊκής δικαιοσύνης».

Ο καθαιρεθείς ιερέας υπήρξε πνευματικός πατέρας και καθιδρυτής ευάριθμων μοναστικών αδελφοτήτων ανά τον ορθόδοξο κόσμο, δύο εκ των οποίων και στη Ζάκυνθο. Η πρώτη ήταν η ανδρώα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η δεύτερη η γυναικεία στην Ιερά Μονή Σπηλαιωτίσσης των Ορθονιών.

orthodoxiaagency.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου