Θεσσαλονίκη: Ισόβια στους δύο γονείς για τη δολοφονία 18χρονου

Τελευταία ενημέρωση: 2022-06-21, 15:32:33
Θεσσαλονίκη: Ισόβια στους δύο γονείς για τη δολοφονία 18χρονου

Την ποινή των ισοβίων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Θεσσαλονίκη σε δύο γονείς για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά.

Οι δύο οικογένειες Ρομά φέρεται να είχαν διάφορες καθώς πουλούσαν μικροαντικείμενα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 18χρονος Ισαάκ μαχαιρώθηκε και κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, ενώ μαχαιριές δέχθηκε και ο πατέρας του.

Κατηγορούμενοι για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το 2015 ήταν τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας Ρομά και συγκεκριμένα ένας πατέρας, η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους, ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο παππούς της οικογένειας ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και απεβίωσε μέσα στη φυλακή.

Σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, έκρινε ένοχη την οικογένεια που κατάφερε τις θανατηφόρες μαχαιριές στον 18χρονο, επιβάλλοντας ισόβια δεσμά και πρόσκαιρες καθείρξεις στους δυο γονείς (13 έτη στον πατέρα και 10 έτη και 11 μήνες στην μητέρα). Στα δυο τους τέκνα επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης – 24 μήνες στον 26χρονο γιο και 32 μήνες στην 30χρονη κόρη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Λεωνίδας Ιακωβίδης, χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση που έλαβε το μεσημέρι της Τρίτης το Μικτό Ορκωτο Εφετείο καθώς οι δράστες της δολοφονίας του 18χρονου Ισαάκ θα παραμείνουν στην φυλακή. “Καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ποινή που απαιτούσε η οικογένεια. Ο πόνος παραμένει ίδιος αλλά για την οικογένεια είναι μια δικαίωση και μια ηθική ικανοποίηση”, ανέφερε.

 

Ξέσπασαν οι γονείς του 18χρονου θύματος

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα του 18χρονου ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πνίγεται από τον πόνο που βιώνει. “Με στοιχεία και μαρτυρίες αποδόθηκε δικαιοσύνη για τη δολοφονία του γιου μου”, ανέφερε ο πατέρας του 18χρονου Ισαάκ, ευχαριστώντας τον δικηγόρο της οικογένειας, τους δικαστές και τους ενόρκους που λειτούργησαν με ήθος και συνείδηση, όπως είπε.

“Η ψυχή του Ισαάκ δεν πρόκειται να αναπαυθεί γιατί ζούμε έναν όλεθρο. Κάθε μέρα ζούμε ξανά το ίδιο. Με το που ξυπνάμε η πρώτη αφύπνιση είναι ότι δεν βρίσκεται ο γιος μας πια στη ζωή. Εγώ ήμουν εκεί όταν έγινε και είχα τραυματιστεί”, ανέφερε ο πατέρας του θύματος δείχνοντας το σημάδι που φέρει μέχρι σήμερα από το μαχαίρωμα που δέχθηκε το 2015 στην κοιλιακή χώρα. “Οι δολοφόνοι στην απολογία τους δεν έδειξαν καθόλου μετάνοια και μεταμέλεια. Μιλούσαν στους δικαστές σαν να ήταν “τσιμεντοκολώνες”, σαν να μην έχουν ούτε μάτια, ούτε αυτιά και στόμα. Ήταν σε αδράνεια”, είπε ο πατέρας.

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του θύματος ξέσπασε λέγοντας πως οι δολοφόνοι δεν ζήτησαν ποτέ ούτε ένα συγνώμη από την οικογένεια. “Σκοτώσανε έναν 18χρονο και δεν ζήτησαν ούτε συγνώμη”, είπε.

Ο πρώτος ξάδελφος του θύματος, Νίκος Σαγκούρης, ανέφερε με τη σειρά του ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι δικαίωση για την οικογένεια καθώς “δεν θα κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ηθικοί αυτουργοί και αυτοί που προκάλεσαν αυτό το κακό”.

 
Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=