ΕΛΛΑΔΑ

Fuel Pass – Mητσοτάκης: Στα 80 ευρώ η επιδότηση στη βενζίνη

fuel-pass-mητσοτάκης-στα-80-ευρώ-η-επιδότηση-στ-894036

Το πλαίσιο των παρεμβάσεων για τον νέο κύκλο επιδότησης καυσίμων (fuel pass 2) ανακοίνωσε ο Kυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, το πρωί της Τρίτης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυξάνεται η επιδότηση για το Fuel Pass στα 80 ευρώ (από 45) για τα αυτοκίνητα και στα 60 ευρώ από τα 35 για τις μοτοσικλέτες.

Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 70 ευρώ για μοτοσικλέτες.

Η νέα παρέμβαση της κυβέρνησης στα καύσιμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες, έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επεκτείνεται χρονικά η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης. Η επιδότηση παραμένει στα 12 λεπτά το λίτρο, ενώ με τον ΦΠΑ φτάνει τα 15 λεπτά το λίτρο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι επισπεύδεται η επιστροφή φόρου για τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση έλαβε το τελικό «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την παρέμβαση που θα γίνει τον Ιούλιο σε ό,τι αφορά τιμή του ρεύματος.

Στις 15.00, θα ακολουθήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Γεωργαντά.

Πηγή: kathimerini.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου