ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δραματική διάσωση σέρφερ στο Ρέθυμνο – Γιατί θα πληρώσει και πρόστιμο

δραματική-διάσωση-σέρφερ-στο-ρέθυμνο-894340

Μάχη με τον χρόνο στην Πρέβελη και το Ρέθυμνο για ένα νεαρό σέρφερ που κινδύνεψε να πνιγεί. Η ένταση των ανέμων έφτανε τα 10 μποφόρ…

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια σέρφερ στην Πρέβελη στο Ρέθυμνο που κινδύνεψε όταν χάθηκε από τον ορίζοντα στην παραλία, καθώς είχε παρασυρθεί. Οι προσπάθειες που έγιναν απέδωσαν και ο νεαρός έφτασε με ασφάλεια στη στεριά. Τις επόμενες μέρες θα του βεβαιωθεί τσουχτερό πρόστιμο, καθώς κινητοποίησε τις Αρχές με δική του υπαιτιότητα.

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε στην παραλία του Πρέβελη στο Ρέθυμνο, όταν το λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε, ότι κινδυνεύει Γερμανός τουρίστας. Ειδικότερα, εν μέσω θυελλωδών ανέμων που έπνεαν χθες (19-06-2022) στα νότια παράλια του Ρεθύμνου, ο Γερμανός τουρίστας που έκανε σέρφινγκ παρασύρθηκε από τα ρεύματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του.

Αρχές και ναυαγοσώστες ειδοποιήθηκαν από τη σύζυγο του, η οποία έχασε την οπτική επαφή μαζί του και αντιλήφθηκε ότι ο σύζυγος της είναι σε κίνδυνο. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν ναυαγοσώστες με τζετ σκι, ένα άτομο με ιδιόκτητο σκάφος, ενώ ειδοποιήθηκε να συμμετάσχει και το container ship της Cosco, που έπλεε ανοικτά στην περιοχή.

Μετά από περίπου δύο ώρες εντατικών ερευνών τον Γερμανό τουρίστα περισυνέλεξε σώο το σκάφος. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφταναν τα 10 μποφόρ και καθώς το κολύμπι είχε απαγορευτεί, μετά τη διάσωση του ο Γερμανός τουρίστας θα κληθεί να πληρώσει ένα τσουχτερό πρόστιμο στη Λιμενική Αρχή.

Δείτε το βίντεο του rethemnosnews.gr…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου