ΕΛΛΑΔΑ

Αγωγή-μαμούθ Ζορπίδη στο ΙΚΑ

αγωγή-μαμούθ-ζορπίδη-στο-ικα-310094

Με μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, κατά του ΙΚΑ, απάντησε στην μηνυτήρια αναφορά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Ζορπίδης, που είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

Όπως υποστηρίζει η δικαστική προσφυγή του βασίζεται στα εξής δύο δεδομένα: δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και το χρέος προς το ΙΚΑ, το οποίο την προηγουμένη της μήνυσης η εταιρεία είχε σπεύσει να διακανονίσει, δεν δικαιολογεί την κατάθεση μήνυσης. Η οφειλή της εταιρείας την ώρα της μήνυσης ήταν πολύ κάτω των 150.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος και συγκεκριμένα έφθανε στα 82.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, μία από τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος, όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριου – Δεκέμβριου 2011 οφειλές στο ΙΚΑ 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου κατεβλήθη το ποσό 73.162,76 ευρώ και ένα μήνα μετά, έξι ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, έγινε ο διακανονισμός στο ΙΚΑ για τα 82.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα το ίδρυμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και ο επιχειρηματίας με το που πληροφορήθηκε κανόνισε για την εξόφληση όλου του ποσού, λήγοντας έτσι οριστικά το θέμα. Σε συνέντευξη τύπου ο επιχειρηματίας τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που όπως υπογράμμισε δεν μπορεί να κατανοήσει.

Zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου