LIFE STYLE

Eνταση & διακοπές στη δίκη Φιλιππίδη – Εξαλλη η πρόεδρος του δικαστηρίου με τους δικηγόρους του ηθοποιού

eνταση-διακοπές-στη-δίκη-φιλιππίδη-901965

«Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία», είπαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου αναπτύσσοντας την νομική τους επιχειρηματολογία για το θέμα αυτό που έθεσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Στο … κόκκινο κινήθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στη δίκη με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Πέτρο Φιλιππίδη , ο οποίος είναι κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος ισάριθμων συναδέλφων του.

Οι τόνοι ανέβηκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της διαδικασίας με αφορμή την ένσταση της υπεράσπισης για την αποβολή της τρίτης καταγγέλλουσας από τη θέση υποστήριξης της κατηγορίας, λόγω μη έγκαιρης καταβολής του παραβόλου που προβλέπει ο νόμος.

«Να αναρωτηθούμε όλοι γιατί η υπεράσπιση επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία», σχολίασαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής καταλογίζοντας στους υπερασπιστές του Πέτρου Φιλιππίδη «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά».

«Εμείς δεν κάνουμε guest star εμφάνιση στα ποινικά δικαστήρια, εμείς έχουμε γράψει νομολογία», είπαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου αναπτύσσοντας την νομική τους επιχειρηματολογία για το θέμα αυτό που έθεσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη κι όταν ομόφωνα απορρίφθηκε η ένσταση, η υπεράσπιση επέμεινε σε αυτό, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να τους επισημάνει πως σε περίπτωση που διαφωνούν, μπορούν να ασκήσουν έφεση και αίτηση αναίρεσης.

Η φράση αυτή της προέδρου ερμηνεύτηκε από τους δικηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Πακιρτζίδου ως οιωνός ότι η πρόεδρος έχει ήδη καταλήξει σε καταδικαστική απόφαση, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της δίκης και ακόμα δεν έχει ακουστεί ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Υπεράσπιση: Είναι απαράδεκτο να του λέτε «κάντε έφεση!». Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου …Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος».. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου..

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτο βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε.

Τελικά μετά από νέα διακοπή της συνεδρίασης δεν υποβλήθηκε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου, ωστόσο οι δικηγόροι επισήμαναν προς τη διευθύνουσα τη δίκη ότι «η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση».

Πρόεδρος : Κύριε κατηγορούμενε, προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω. Ξέρω τι σημαίνει πολύ καλά και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, άρχισε η εξέταση από την υπεράσπιση της δεύτερης καταγγέλλουσας, μέσα σε κλίμα έντασης. Η ηθοποιός επέμεινε και πάλι σε όσα έχει υποστηρίξει σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει . Όπως τόνισε, το ερέθισμα για την καταγγελία της ήταν η Σοφία Μπεκατώρου, ωστόσο, είχε μιλήσει, τα προηγούμενα χρόνια για το περιστατικό, σε κάποια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της.

Πρόεδρος : Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και άλλα περιστατικά.

Μ.Δημητρακόπουλος: Πώς δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Μ.Δημητρακόπουλος: Όλοι μετά τη Μπεκατώρου ε;

Μάρτυρας: Για μένα η Παπαχαραλάμπους, η Δροσάκη και η Αναστασοπούλου ήταν…

Μ.Δημητρακόπουλος: Μιλήσατε με αυτές;

Μάρτυρας: Όχι, δεν τις γνώριζα.

Μ. Δημητρακόπουλος: Απλώς πληροφορηθήκατε τις καταγγελίες; Τον κατήγγειλαν για βιασμό;

Μάρτυρας: Όχι. Αλλά τον κατήγγειλαν για παραβατική, κακοποιητική, σεξουαλική συμπεριφορά και εκδικητική.

Μίνα Μουστάκα

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου