ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αντιδήμαρχος, λογιστής και εφοριακός για “φακελάκι”

θεσσαλονίκη-συνελήφθησαν-αντιδήμαρ-892377

Αντιδήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ως ιδιώτης λογιστής φέρεται μαζί με έναν συνάδελφό του και μια εφοριακό σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης να εισέπραξαν «φακελάκι» για να κλείσουν υπόθεση επιχειρηματία, ο οποίος όμως απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Ο αντιδήμαρχος – λογιστής, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργο Αβαρλή, την παραίτηση του οποίου έκανε δεκτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι τρεις συλληφθέντες πήγαν σε έναν φαρμακοποιό και του είπαν ότι η εφορία είναι έτοιμη να του επιβάλει “τσουχτερό” πρόστιμο για παραβάσεις. Όπως φέρεται να υποστήριξαν, σύμφωνα με την καταγγελία, το πρόστιμο θα ήταν τόσο υψηλό που θα οδηγούσε σε “λουκέτο” το φαρμακείο και σε κατάσχεση λογαριασμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρχικό ποσό που ζητήθηκε από τον φαρμακοποιό άγγιζε τα 20.000 ευρώ, ωστόσο στη συνέχεια έγινε “σκόντο” και τελικά το “φακελάκι” μειώθηκε στα 2.000 ευρώ. Ο φαρμακοποιός απευθύνθηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων και οι τρεις εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν.

Για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο – διά της συνηγόρου τους- οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, μαζί με μία εφοριακό, για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι», έπειτα από καταγγελία φαρμακοποιού. «Δεν είχαμε καμία πρόθεση χρηματισμού» φαίνεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, την οποία θα αναπτύξουν και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Την ίδια μέρα (Σάββατο) θα απολογηθεί και η κατηγορούμενη εφοριακός που υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη για την ίδια υπόθεση ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι να απολογηθούν, ενώ ερευνάται από τις Αρχές τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις χρηματισμού.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου