ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 81χρονος που πυροβόλησε συγχωριανό του για ένα δοχείο λάδι

ηράκλειο-στη-φυλακή-ο-81χρονος-που-πυρο-894238

Προφυλακίστηκε ο 81χρονος, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς φέρεται να τραυμάτισε με καραμπίνα έναν 36χρονο, που σύμφωνα με τον ηλικιωμένο μπήκε στην ιδιοκτησία του, προκειμένου να κλέψει ένα δοχείο με λάδι. Το περιστατικό συνέβη στην Επισκοπή, στο Ηράκλειο της Κρήτης, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 81χρονος έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου να απολογηθεί, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του “δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει, καθώς ο 81χρονος είχε σκοπό μόνο να τον εκφοβίσει και έριξε στον αέρα”.

Ο ίδιος ανέφερε, επιπλέον, ότι ο ηλικιωμένος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία του 36χρονου κινήθηκε προς το σημείο όπου βρισκόταν για να τον απομακρύνει και ο 36χρονος τον ξυλοκόπησε.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ηλικιωμένος, ο 36χρονος μετά τον ξυλοδαρμό επιχείρησε να φύγει, όταν όμως ο 81χρονος αντιλήφθηκε ότι επιστρέφει, πήρε την καραμπίνα. Ωστόσο, φέρεται να μην είχε πρόθεση να τον χτυπήσει. Η ζωή του 36χρονου δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ ήδη του έχει ασκηθεί δίωξη για κλοπή.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με πληροφορίες ο 81χρονος θα διανυκτερεύσει απόψε το βράδυ στο Αστυνομικό Μέγαρο και το πρωί του Σαββάτου θα μεταφερθεί στις Φυλακές Νεάπολης. Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση της υγείας του 81χρονου, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 81χρονος οδηγήθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου, στα Δικαστήρια Ηρακλείου με αναπηρικό αμαξίδιο και παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Ο τελευταίος του άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ηράκλειο: Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου στην Επισκοπή

Ο 36χρονος από την Επισκοπή του δήμου Χερσονήσου νοσηλεύεται τραυματισμένος και σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το αιματηρό επεισόδιο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Επισκοπή. Πλήρωμα του ΕΚΑΒ και δυνάμεις της αστυνομίας μετέβησαν στο σημείο άμεσα, ενώ οι κάτοικοι αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και πώς ένας 36χρονος συγχωριανός του βρέθηκε αιμόφυρτος σε οικοδομή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κάτοικοι του χωριού περιέγραψαν ότι ο 81χρονος έπιασε τον νεαρό στα πράσα να κλέβει ποσότητα λαδιού μέσα από την αποθήκη του σπιτιού του. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα κλοπής κι αυτό φέρεται να όπλισε το χέρι του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι ο 36χρονος που έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για περιπτώσεις κλοπών, επιχείρησε να επιτεθεί στον ηλικιωμένο, ο οποίος όπως φαίνεται θόλωσε, με συνέπεια να οπλίσει την καραμπίνα του και να τον πυροβολήσει δύο φορές από απόσταση, πετυχαίνοντας τον 35χρονο στην ωμοπλάτη και στο χέρι. Έπειτα από τους πυροβολισμούς, ο 36χρονος φέρεται να εγκατέλειψε κακήν κακώς το πλαστικό δοχείο με το λάδι στο δρόμο και αιμόφυρτος να τράπηκε σε φυγή.

Ο 36χρονος πέρασε μέσα από το χωριό και αιμορραγώντας, τελικά βρήκε καταφύγιο σε οικοδομή. Εκεί εντοπίστηκε από έναν κάτοικο του χωριού, ο οποίος βλέποντάς τον μέσα στα αίματα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε σοβαρά τραυματισμένο αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Σχεδόν ταυτόχρονα αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο χωριό και λίγο αργότερα συνέλαβαν τον 81χρονο άνδρα, που πλέον είναι αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος έπεφτε θύμα κλοπής με αποτέλεσμα το σημερινό περιστατικό να τον οδηγήσει εκτός ελέγχου.

Πάντως, για τους κατοίκους της Επισκοπής το αιματηρό επεισόδιο ήταν λίγο ή πολύ αναμενόμενο, καθώς, όπως αναφέρουν, η μικροεγκληματικότητα ανθεί.

enikos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου