ΕΛΛΑΔΑ

Γρεβενά: Εθελοντές ζωγράφισαν κεντρικά σημεία της πόλης

γρεβενά-εθελοντές-ζωγράφισαν-κεντρι-894318

Ο Δήμος Γρεβενών έδωσε χώρο και υλικά και οι εθελοντές που εξέφρασαν την διάθεση να ζωγραφίσουν την πόλη ανέλαβαν δράση.

Στο πλαίσιο της δράσης «Δημιουργώ για τα Γρεβενά»,δημότες ομόρφυναν τον σκαλόδρομο της οδού Κωνσταντινουπόλεως αλλά και το Ηρώο της Χωροφυλακής, δημιουργώντας στην κυριολεξία μία ανοιχτή γκαλερί για όλους, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου & Πολεοδομίας Νίκο Τσικούρα και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Π.Ε. Γρεβενών Στέργιο Πουρνάρα.

Χρησιμοποιώντας τενεκέδες τυριού, όπως συνηθίζονταν στο παρελθόν για τη διακόσμηση των αυλών των σπιτιών, οι εθελοντές συνδύασαν πολύχρωμα λουλούδια με περίτεχνες ζωγραφιές, προσφέροντας όμορφες εικόνες στους διερχόμενους πολίτες.

Ο Δήμος Γρεβενών εκφράζει από καρδιάς ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τα εξαιρετικά τους έργα, σε όλους τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.

Όλο και πληθαίνουν οι δήμοι που οργανωμένα αφήνουν μέρος της φιλοτέχνησης των δήμων τους σε δημότες που επιθυμούν να βάλουν την …πινελιά τους στην συνολική εικόνα. Είναι και αυτό μια μορφή αλληλεπίδρασης και συμμετοχικής διαδικασίας της κοινωνίας των πολιτών σε σχέση με τα κοινά και την δημοτική αρχή.

Γενικά, παρατηρείται μια τάση δημιουργικής ελευθερίας σε αρκετούς δήμους που βλέπουν την ανάγκη των νέων ανθρώπων κυρίως των πόλεων να παράξουν κάτι για τον τόπο τους.

Κοινωνικά είναι ένα φαινόμενο που μακροχρόνια δημιουργεί ενδυνάμωση σχέσεων αλλά και πρόσβαση της κοινωνίας στη δημόσια ζωή που μεταξύ άλλων εκφράζεται από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Οι πολίτες ευκολότερα θα αντιληφθούν και την δική τους ευθύνη απέναντι στην πραγματικότητα που ζούνε σε όλα τα επίπεδα όταν αναλάβουν πρωτοβουλίες – μικρές όπως η συγκεκριμένη – ως και περισσότερο παρεμβατικές. Άλλωστε όποια δημοτική αρχή επιθυμεί ευοίωνο μέλλον για τον τόπο της πρέπει να έχει πάντα ανοικτό το δρόμο για την εφαρμογή οποιασδήποτε πρωτοβουλίας μπορεί να προσθέσει αξία στη πόλη.

Λέγοντας αξία εννοούμε κάθε δράση που προάγει την κοινωνική ζωή, την υγεία, τις υποδομές, την αλληλεγγύη και την εκπαίδευση. Και ιδανικός εκφραστής των δράσεων δεν είναι άλλος από τον απλό πολίτη και την ανάγκη του να συνδιαμορφώνει το μέλλον του τόπου του.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου