ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Άγνωστη ακόμη η αιτία για το θάνατο της 3χρονης – Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο

θεσσαλονίκη-άγνωστη-ακόμη-η-αιτία-για-895381

Η ιστορία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το παιδί πήγε τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο. Όσο περνούσαν όμως οι ώρες η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε.

Νοσηλεύτηκε 11 ημέρες στο νοσοκομείο και καθημερινά η υγεία της επιδεινώνονταν. Μέχρι που οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο για να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ. Εκεί το μικρό κορίτσι έσβησε μέσα σε δυο ώρες.

Οι 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου

Όπως αποκαλύπτει το makthes.gr, σήμερα παραδόθηκε ο ιατρικός φάκελος του παιδιού και ακόμα δεν υπάρχει διευκρινιστεί τα αίτια θανάτου, καθώς δεν υπήρχε ούτε διάγνωση κατά την νοσηλεία της.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στις 30 Απριλίου και περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η κατάστασή της 3χρονης ήταν πολύ βαριά μια ημέρα πριν αποφασιστεί να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε.

Συγκεκριμένα, στις αιματολογικές εξετάσεις φαίνεται πως οι τα λευκά αιμοσφαίρια είναι κάτω από την επιτρεπόμενη τιμή, όπως και ο αιματοκρίτης αλλά και τα αιμοπετάλια που θα έπρεπε να είναι 150-400 Κ/ml και ήταν στα 85 K/ml. Τις 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου μελετά η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλους της οικογενείας Κατερίνα Αποστολίδου για να καταλήξει σε πόρισμα.

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου