ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Σύκαρης: Παραμένει άταφη στα Ιμαλάια η σορός του ορειβάτη

αντώνης-σύκαρης-παραμένει-άταφη-στα-ι-901599

Από τις 12 Απριλίου που ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, η σορός του παραμένει εκεί, αφού καμία αποστολή από όσες έγιναν για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη.

Και η τελευταία αποστολή δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο βουνό είναι πέραν των ανθρωπίνων ορίων, το κρύο και η έλλειψη οξυγόνου είναι μεγάλη ενώ η ποσότητα του συσσωρευμένου χιονιού είναι τεράστια.

Η ανάρτηση

Η ανάρτηση που έγινε στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Σύκαρη από τον γιο του, αναφέρει πως εξελίχθηκε η τελευταία αποστολή.

«Η αποστολή των 5 Sherpas εγκατέλειψε την προσπάθεια, χωρίς να καταφέρει να προσεγγίσει το σημείο όπου βρίσκεται το σώμα του Αντώνη.

Οι 5 ορειβάτες έφτασαν μέχρι το Camp II του Dhaulagiri, όπου κρίθηκε ότι λόγω της υπερβολικά μεγάλης ποσότητας συσσωρευμένου χιονιού η αποστολή τους πρέπει να διακοπεί.

Αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του σημείου μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Η εικόνα, είναι στιγμιότυπο από βίντεο που τράβηξε ο Αντώνης στην πορεία του προς την κορυφή του Dhaulagiri, καθώς πέρασε από το Camp II»

Πηγή: in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου