ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καθυστερεί το εξιτήριο για την 8χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά

θεσσαλονίκη-καθυστερεί-το-εξιτήριο-γ-901741

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 8χρονη που τραυματίστηκε σε παιδική χαρά με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το δάχτυλό της την Κυριακή 1 Μαΐου στην περιοχή Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes, η πορεία της αποκατάστασης του δαχτύλου του μικρού κοριτσιού είναι σταθερή ωστόσο οι γιατροί θέλουν να βεβαιωθούν ότι η επέμβαση έχει πετύχει.

«Οι επισκέψεις των γιατρών στο δωμάτιο της μικρής συνεχίζονται ανά 2-3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας» τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης, Κική Πακιρτζίδου.

Σχετικά με το πότε αναμένεται να πάρει εξιτήριο η 8χρονη, η κα Πακιρτζίδου συνέχισε λέγοντας πως «αυτό θα κριθεί ίσως και κατά τη σημερινή ημέρα, μιας και οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν αν η μικρή είναι σε θέση να βγει από το νοσοκομείο εντός αυτής της εβδομάδας».

Το χρονικό του ατυχήματος

Το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Πρωτομαγιάς όταν το παιδί έκανε τσουλήθρα και ακρωτηριάστηκε το μικρό δάχτυλο του δεξιού της χεριού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και οι γιατροί έκαναν συγκόλληση. Αμέσως η μητέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Στην μοιραία τσουλήθρα τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και ένα προειδοποιητικό σημείωμα για την επικινδυνότητα της.

Εν τω μεταξύ, σε γραπτή ανακοίνωση είχε προχωρήσει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και βιώσιμης κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης, μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό.

Ο ίδιος, εξέφρασε την θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια και επισήμανε ότι οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού.

Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

Χειροπέδες στον υπεύθυνο συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου

Ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου, μετά το σάλο που ξέσπασε για το ατύχημα που είχε το 8χρονο κορίτσι, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα, προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για το περιστατικό, ενώ ενόψει της έρευνας ο εισαγγελικός λειτουργός έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο 62χρονος προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: cnn.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου