Καλαμάτα: Σαϊτοπόλεμος στη Μεσσηνία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-10, 19:59:38
Καλαμάτα: Σαϊτοπόλεμος στη Μεσσηνία

Για το έθιμο του σαϊτοπολέμου, το οποίο θα αναβιώσει και φέτος  την Κυριακή του Πάσχα στην Καλαμάτα, δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου από το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παν. Νίκα, τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης “ΦΑΡΙΣ”, Νίκο Μπασακίδη και τους Σαϊτολόγους-αρχηγούς των μπουλουκιών, στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο Σαϊτοπόλεμος, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 08:30 το βράδυ στο γήπεδο των παλαιών σφαγείων, στη Δυτική Παραλία. Παράλληλα, εκτός από την Καλαμάτα, όσον αφορά στο Δήμο, το έθιμο θα αναβιώσει στη Θουρία, τον Άρι και την Αιθαία. Ακόμα ο σαϊτοπόλεμος θα αναβιώσει και στη Μεσσήνη.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κατά τη συνέντευξη, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει το έθιμο του Σαϊτοπολέμου, το οποίο αποτελεί παράδοση για την πόλη και προσελκύει το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικά. Παράλληλα ζήτησε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από τους επικεφαλής των μπουλουκιών, ώστε να μην υπάρξουν απρόβλεπτα και ατυχήματα, ευχόμενος καλή επιτυχία στους σαϊτολόγους. Ο επικεφαλής των καπεταναίων Νίκος Ταβουλάρης εξέφρασε τις ευχαριστίες τουσ το Δήμο Καλαμάτας για τη συμπαράστασή του, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=