ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος στην πίστωση από τους εργαστηριακούς και κλινικούς γιατρούς

τέλος-στην-πίστωση-από-τους-εργαστηρι-320389

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Τέλος στην πίστωση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ βάζουν εκτός από τους φαρμακοποιούς και οι εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί από σήμερα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου οι οφειλές των ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ.

Ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη θα έχει προχωρήσει στην εξόφληση 2000 γιατρών -διαφόρων ειδικοτήτων- από διάφορες περιοχές της χώρας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Κηφισίας.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία. Το μέτρο αφορά στις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα μπορούν να επιλέγουν και να συνταγογραφούν οποιαδήποτε εμπορική ονομασία φαρμάκου θεωρούν απαραίτητο για τους ασθενείς από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία.

Εαν ο γιατρός ή ο ασφαλισμένος επιθυμεί αντί για το φθηνότερο γενόσημο, να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει στο φαρμακείο εκτός από τη συμμετοχή του και τη διαφορά στη τιμή,που φτάνει έως τα 4,60 ευρώ. Ο φαρμακοποιός δεν έχει δικαίωμα επιλογής ούτε αλλαγής του φαρμάκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου