ΕΛΛΑΔΑ

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της

βερολίνο-η-ελλάδα-δεν-μπορεί-να-ελέγξε-326484

Την ώρα που η κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, το Βερολίνο παρεμβαίνει, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά της και θέτοντας θέμα Σένγκεν.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Frontex παραδέχθηκε τη Δευτέρα ότι «σε ολόκληρη την ΕΕ δεν υπάρχει παρόμοια κατάσταση με την ελληνική. Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών».

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πίτερ Φρίντριχ, στέλεχος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι εντός του χώρου που καλύπτει η Συνθήκη Σένγκεν, καθώς «χώρες όπως η Ελλάδα αποτυγχάνουν να φυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι τα ανοιχτά σύνορα παίζουν σημαντικό ρόλο από συναισθηματικής άποψης, καθώς ενισχύει την αίσθηση του πολίτη ότι είναι Ευρωπαίος, ωστόσο υπογράμμισε ότι κατά την άποψή του αυτό δεν σημαίνει ότι «θα αγνοούμε το θέμα της ασφάλειας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου