Επαναλειτουργία της Χάλκης με ανταλλάγματα στη Θράκη θέλουν οι Τούρκοι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-03, 21:31:23
Επαναλειτουργία της Χάλκης με ανταλλάγματα στη Θράκη θέλουν οι Τούρκοι

με τους Τούρκους στη δυτική Θράκη. Είναι σημαντικό το θέμα του εκλεγμένου και όχι διορισμένου μουφτή. Εάν η Ελλάδα προβεί σε θετικά βήματα αυτό θα επιταχύνει τη διαδικασία», σημειώνεται στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας. Η «Χουριέτ», μάλιστα, φέρει τη Χίλαρι Κλίντον να διαθέτει πληροφορίες ότι στην Ελλάδα θα υπάρξουν «θετικές εξελίξεις».

Το θέμα της Θεολογικής Σχολής ήρθε στην επικαιρότητα, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, έπειτα από συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό στη Σεούλ, δήλωσε ότι άκουσε με ικανοποίηση από τον Τ. Ερντογάν την απόφασή του για επαναλειτουργία της Χάλκης. Προφανώς, η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις στην Αγκυρα και ο Λευκός Οίκος «διόρθωσε» τη δήλωση επισημαίνοντας ότι ο Ομπάμα εξέφρασε την προσδοκία της Ουάσιγκτον για επαναλειτουργία της Σχολής.

Με τον νέο νόμο, που ψηφίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Τουρκία, το εκπαιδευτικό σύστημα θα περιλαμβάνει τετραετές δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, συνολικά 12 έτη.

 Στο τέλος των πρώτων τεσσάρων ετών, οι μαθητές θα καλούνται να επιλέξουν μία από τις τρειςκατευθύνσεις: γενικό γυμνάσιο-λύκειο, επαγγελματικό και ιερατικό.

«Δεν μας ενδιαφέρει το τμήμα λυκείου, αλλά μια τετραετής θρησκευτική εκπαίδευση θρησκευτικού χαρακτήρα», δήλωσε ο μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ηγούμενος της Μονής Αγίας Τριάδας Χάλκης. «Δεν υπάρχει συνεργασία για αναζήτηση λύσης. Η καλή διάθεση δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί τεχνικώς», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=