ΕΛΛΑΔΑ

Eλληνική διάκριση στο Μαρόκο

eλληνική-διάκριση-στο-μαρόκο-326825

Η κριτική επιτροπή του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Τετουάν βράβευσε την ταινία «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου.

Η διάκριση αυτή μάλιστα ήλθε να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη διεθνή πορεία της ταινίας στα φεστιβάλ όλου του κόσμου.

To Φεστιβάλ του Τετουάν ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1985 με στόχο την προώθηση του κινηματογράφου της Μεσογείου. Το 2006 οι αρχές του Μαρόκο δημιούργησαν το Mediterranean Film Festival Foundation, υπό την επίβλεψη του υπουργού Επικοινωνιών, με σκοπό τη διασφάλιση της συνέχειας της διοργάνωσης.

Το «Τungsten», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Γεωργόπουλου, παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό με επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες σε κοινό πρόγραμμα με τον «Ξεναγό» του Ζαχαρία Μαυροειδή.

Ακόμη συμμετείχε στο 33ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ αλλά και στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου, όπου και απέσπασε τέσσερα βραβεία: καλύτερης ταινίας – Χρυσή Αφροδίτη, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερου μοντάζ.

Υποψήφιο ήταν και για δύο βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη (Γιώργος Γεωργόπουλος) / βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου (Βαγγέλης Μουρίκης).

newsbomb.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου