Εξάρθρωση σπείρας που πωλούσε πλαστά φορολογικά στοιχεία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-03, 17:42:02
Εξάρθρωση σπείρας που πωλούσε πλαστά φορολογικά στοιχεία

Τετραμελής σπείρα που κατασκεύαζε πλαστά φορολογικά στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια διέθετε σε επαγγελματίες, προκειμένου να εισπράξουν επιστροφή Φ.Π.Α. ή να προχωρήσουν σε συμψηφισμό χρεών με την εφορία, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Από τα μέλη της η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, ελληνικής υπηκοότητας, 63 και 59 ετών, και έναν υπήκοο Αλβανίας, 31 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο. Η σπείρα, που δραστηριοποιείτο τα τελευταία τρία χρόνια, διέθετε στη Δραπετσώνα οργανωμένο εργαστήριο, στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες σφραγίδες διαφόρων επιχειρήσεων και τιμολόγια, ειδικό μηχάνημα διάτρησης στοιχείων Δ.Ο.Υ., μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων κ.ά.. Δεκάδες σφραγίδες και τιμολόγια βρέθηκαν και στα σπίτια των συλληφθέντων σε Δραπετσώνα, Νίκαια και Μέγαρα.

Τα κέρδη του κυκλώματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ασφάλειας, ήταν πολύ μεγάλα, αφού για κάθε πλαστό φορολογικό στοιχείο που πωλείτο σε επιχειρηματίες η σπείρα έπαιρνε ποσοστό 8% με 12% επί του αναγραφόμενου ποσού.

Zougla.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=