ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Με τηλεκπαίδευση το μάθημα στην Αττική την Πέμπτη

σχολεία-με-τηλεκπαίδευση-το-μάθημα-στ-185390

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από το πέρασμα της «Ελπίδας», όπως ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων.

Στις υπόλοιπες περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου, απευθύνει σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία να προτιμηθεί η τηλεκπαίδευση.

Τι θα ισχύσει με τα self-test

Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο.

Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Οι εξαιρέσεις για την τηλεκπαίδευση

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσει για όλες τις σχολικές μονάδες πρωινές ώρες (πλην των εσπερινών σχολείων).

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου