ΕΛΛΑΔΑ

Χιονοπτώσεις σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων

χιονοπτώσεις-σε-όλα-τα-νησιά-των-κυκλά-190517

Πυκνές χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων και ήδη έχουν παρουσιαστεί τα πρώτα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης βρίσκονται σε επιφυλακή και έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι υπηρεσίες της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και οι δήμοι. Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί στη Σύρο, στη Νάξο, την Τήνο, την Άνδρο και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Στη Νάξο κλειστά θα είναι τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, όπως αποφάσισε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός.

Ο κ. Λιανός έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, έχοντας υπόψη τις επικρατούσες, δυσμενείς συνθήκες λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγω της πανδημίας και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή στους σχολικούς χώρους.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022».

Αισθητή έως και έντονη είναι η χιονόπτωση στην Σύρο από το βράδυ του Σαββάτου, με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η ’Ανω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

Σύρος

Απάνω Μεριά- Σύριγγας

Περιοχή Μεσαριά, από κάτω βρίσκεται ο ΑΓΡΟΣ και αριστερά ο πάγος, το παρεκκλήσι είναι Μεταμόρφωσεως του Σωτήρα, πλησίον του κεντρικού δρόμου.

Σύρος

Ηρακλειά, σήμερα το πρωί

Με χιόνι οι γνωστές παραλίες της Μυκόνου

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, από το πρωί χιονίζει και στην Μύκονο με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού!

Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που κατέγραψε με την κάμερα του ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρίσουν!

Σίφνος

Κάτασπρη και η Τήνος

Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε ο χιονιάς και στην Τήνο, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όπως αναφέρει το cyclades24.gr, ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι.

Άνδρος- Μεσσαριά

Νάξος

Πάρος: Η Ελπίδα έφτασε!! Στα Λευκά οι Άγιοι Πάντες

Από εχθές ξεκίνησε ελαφρά χιονόπτωση στο νησί της Πάρου, ώσπου σήμερα το πρωί “ντύθηκε νυφούλα” το ψηλότερο σημείο του νησιού, οι Άγιοι Πάντες.

Μεγάλη η κίνηση στο δρόμο προς το ορεινό αυτό σημείο της Πάρου, καθώς πολλά αυτοκίνητα ανέβηκαν ώστε να χαρούν το χιόνι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα έχουμε τις επόμενες ώρες χιόνι και στα πεδινά του νησιού αλλά και στις παραλίες.

Θα είμαστε εδώ με το cyclades24 να σας ενημερώνουμε και να είμαστε έτοιμοι να σας στείλουμε στιγμιότυπα από την Πάρο όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Φωτογραφίες: syrospress.gr,cyclades24.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου