ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Παραλίγο να λιντσάρουν απατεώνα με κέρδη 5 εκ. ευρώ

ηράκλειο-παραλίγο-να-λιντσάρουν-απατ-330171
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στα δικαστήρια Ηρακλείου, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση απάτης. Πρωταγωνιστές δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, δίνοντας εγγυήσεις για απόδοση ως και 10%.
Σε κατάσταση αμόκ εξαπατηθέντες άρχισαν να κυνηγούν τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων – ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο – και να ζητούν πίσω τα χρήματα τους, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Ήταν τόσο τεταμένη η κατάσταση που κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις με την συνδρομή των οποίων φυγαδεύτηκε ο κατηγορούμενος από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη.
Οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν κακήν κακώς σε ταξί, το οποίο άρχισαν να καταδιώκουν κάποιοι από τους παθόντες.
Σε βάρος των δύο Ηρακλειωτών έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 13 άτομα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τους εξαπάτησαν με δόλωμα τις μεγάλες αποδόσεις. Συνολικά εκτιμάται ότι οι παθόντες επένδυσαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ η ομαδική ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2011. Η δικαστική έρευνα εκτάθηκε και εκτός ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο.
Όπως προκύπτει με βάση την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, τα χρήματα έφευγαν από την Ελλάδα για Κύπρο και στην συνέχεια διοχετεύονταν, όπως αναφέρεται, σε ίδρυμα της Αμερικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου