ΕΛΛΑΔΑ

Ο τραγικός θάνατος του Τζώρτζη Μονογυιού και η έρευνα για τις συνθήκες

ο-τραγικός-θάνατος-του-τζώρτζη-μονογυ-204905

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στη Βούλα, το βράδυ της Πέμπτης (13/01) όπου έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Από την Τροχαία λαμβάνονται καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή για να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος, ενώ ορίστηκε και πραγματογνώμονας για να ετοιμαστεί πληρέστατη έκθεση που θα αποσαφηνίζει πλήρως τις πτυχές και τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Όπως όλα δείχνουν είχε αναπτυχθεί ταχύτητα ενώ δεν έβρεχε. Οι πρώτες εκτιμήσεις της τροχαίας δεν αναφέρουν εμπόδιο που ενδεχομένως να προέκυψε.

Ήταν η πρώτη του βόλτα με τη Ferrari – Σκοτώθηκε 2 χλμ από το σημείο παραλαβής

Αυτόπτης μάρτυρας του φρικτού τροχαίου στη Βούλα, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, περιέγραψε στην ΕΡΤ πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα.

“Κινούνταν με κατεύθυνση από τη Γλυφάδα, πάνω στη στροφή το αυτοκίνητο του έφυγε. Έφερε σβούρα και κατέληξε εκεί πάνω. Πήρε αμέσως φωτιά, εκείνος κάηκε και η γυναίκα του πρόλαβε να βγει” τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Συνδέσεις“.

Όπως είπε, όλα τα super cars έχουν πίσω τη μηχανή γι αυτό και με το παραμικρό παίρνουν ακαριαία φωτιά. Άλλωστε, όπως σημείωσε, το αυτοκίνητο χτύπησε πρώτα μπροστά και ύστερα πίσω.

Αίσθηση προκάλεσε η λεπτομέρεια που αποκάλυψε ο αυτόπτης μάρτυρας, γνωστός του θύματος. Το όχημα παρελήφθη από τον ίδιο μόλις λίγα λεπτά πριν το τροχαίο. “Το είχε πάρει μόλις, το είχε ξεφορτώσει στη Βούλα και το κακό έγινε μετά από 1-2 χλμ μακριά από το σημείο που το πήρε. Ήταν η πρώτη βόλτα που έκανε με τη Ferrari” είπε.

Κωνσταντίνος Ιαβέρης: “Δεν φταίει η Ferrari”

«Από την αρχή της χρονιάς έχουμε δυστυχήματα με 10 ή 12 νεκρούς. Όλα με αυτοκίνητα χαμηλού κυβισμού και χαμηλής τιμής» λέει στο News 24/7 ο εκπαιδευτής οδήγησης Κωνσταντίνος Ιαβέρης μιλώντας για το τροχαίο στη Βάρη κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

«Ο καθένας μας παίρνει ένα αυτοκίνητο, είτε είναι 100 ίππων είτε 600 και πάει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να ειπωθεί για να το καταλάβουμε. Μην το ρίξουμε πάλι στο αυτοκίνητο, όπως με τον Mad Clip. Αν θυμάστε, ο τελευταίος, στα social διαφήμιζε την επιθετική του οδήγηση και τον τρόπο που κινούταν στους δρόμους» συμπληρώνει.

«Παίρνουμε στις σχολές δίπλωμα, έχοντας κάνει παρκάρισμα, ξεκίνημα σε ανηφόρα και οπισθογωνία και βγαίνουμε στους δρόμους θεωρώντας ότι ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα να οδηγάμε. Ενώ είμαστε άσχετοι. Ωστόσο μας φταίνε πάντα οι άλλοι. Καταλήγουμε να έχουμε νεκρούς, ασχέτως δρόμων, στη Βουλιαγμένη, στην Κυψέλη, στην Κρήτη, στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, παντού.

Δεν γίνεται να πηγαίνεις γρήγορα σε έναν δρόμο που έχει όριο οδήγησης τα 50 και τα 70, χωρίς στηθαίο, χωρίς τίποτα. Στη Βουλιαγμένη ή στα Λιμανάκια θεωρούν πολλοί βλέποντας τον δρόμο άδειο ότι μπορούν να τρέξουν με ασφάλεια. Καταλήγουμε με νεκρούς καθημερινά. Δεν μπορώ να ακούω ότι φταίει η Ferrari. Στα 800 τροχαία, τα 2 είναι με supercars γιατί απλούστατα είναι πολύ λιγότερα αυτά τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Τα τροχαία συμβαίνουν καθημερινά με τα καθημερινά μας αυτοκίνητα που κινούμαστε, όποια κι αν είναι αυτά», τονίζει ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης.

«Έχω ξαναπεί πως είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να απασχολεί πολίτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημάρχους, όλους. Άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 25-30 χρόνια σκοτώνονται στον δρόμο καθημερινά αφήνοντας πίσω οικογένειες, παιδιά, συγγενείς. Μιλάμε λοιπόν σήμερα για ένα καθημερινό περιστατικό τροχαίου με απώλεια ζωής. Αν δεν αλλάξουμε συμπεριφορά και νοοτροπία όλοι και εννοώ όλοι, θα επαναλαμβάνεται καθημερινά», καταλήγει.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (13/01) στη Βούλα, κοντά στην περιοχή Πηγαδάκια.

Πιο συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αυτοκίνητο μάρκας Ferrari εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο κράσπεδο, σε δέντρα και πήρε φωτιά.

Στο όχημα επέβαινε και η σύζυγός του, η οποία τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μονογυιός

Ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πατέρας δύο παιδιών και παντρεμένος με την Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία καθόταν στη θέση του συνοδηγού στη μοιραία Ferrari.

Υπήρξε ένας από τους παίκτες του ριάλιτι «The Wall», που προβλήθηκε το 2003, όπου μάλιστα είχε έναν δυνατό και έντονο έρωτα με τη συμπαίκτριά του, Σίσσυ Γιαννακοπούλου.

Τότε ήταν μόλις 23 ετών και σπούδαζε Πληροφορική. Επί σειρά ετών ο Τζώρτζης Μονογυιός διατηρούσε μαγαζί με επώνυμα ρούχα στο πιο κεντρικό σημείο στα Ματογιάννια Μυκόνου.

Τον Ιούνιο του 2020, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, ήταν καλεσμένη στο «The 2Night Show», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αδελφό της.

«Ο αδελφός μου είχε μπει σε τηλεπαιχνίδι. Ο Τζώρτζης. Εντάξει, εκεί τον έπαιζαν όλα τα κανάλια. Πάντως απορώ πώς πήγε και κλείστηκε μέσα. Εγώ θα είχα φρικάρει, πνίγομαι», είχε δηλώσει η Κατερίνα Μονογυιού.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου