ΕΛΛΑΔΑ

Τζώρτζης Μονογυιός: Πώς έχασε τον έλεγχο της θηριώδους Ferrari – Tο αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο

τζώρτζης-μονογυιός-πώς-έχασε-τον-έλεγ-851206

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως, από το τραγικό δυστύχημα στη Βούλα, που κόστισε τη ζωή στον Τζώρτζη Μονογυιό, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας, η μοιραία Ferrari περνά με όχι τόσο μεγάλη ταχύτητα και ακολουθείται από την Πόρσε, όπου επιβαίνουν φίλοι του Μονογυιού. Είναι στιγμές λίγο πριν το τραγικό τροχαίο στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο 45χρονος οδηγός και η 36χρονη σύζυγός του έκαναν τα πρώτα μόλις χιλιόμετρα του συγκεκριμένου οχήματος, καθώς μόλις το είχαν παραλάβει από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Βούλα, που ήταν σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων.

Την Ferrari ακολουθούσαν φίλοι του, που επέβαιναν σε άλλο όχημα, καθώς είχαν πάει το ζευγάρι στην αντιπροσωπεία για να πάρουν το αυτοκίνητο. Ο πραγματογνώμονας της τροχαίας, εκτός από τα αίτια της ταχείας ανάφλεξης και της πυρκαγιάς που ξέσπασε αμέσως μετά την πρόσκρουση, θα διερευνήσει αν τα λάστιχα ήταν πολύ καινούργια και κερωμένα ή φθαρμένα, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρόσφυση του οχήματος στον δρόμο.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από την πρόσκρουση σε πινακίδα της περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, το πολυτελές και γρήγορο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός, κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. την ώρα.

Βέβαια αυτό έγινε όταν το ΙΧ μπήκε στην ευθεία, καθώς στο παραπάνω βίντεο φαίνεται ότι παίρνοντας τη στροφή, είχε μια ταχύτητα της τάξως των 72 χλμ./ώρα, όπως την υπολόγισε ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Λακαφώσης στην εκπομπή “Live News” του Mega.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το αυτοκίνητο χτύπησε στο δέντρο ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκεται η δεξαμενή καυσίμων. Μάλιστα, έκανε λόγο για πιθανότητα τεχνικού προβλήματος στο όχημα, που μπορεί να συντέλεσε στην εκτροπή του, ενώ αναφέρθηκε και σε έναν διακόπτη που βρίσκεται δίπλα στο τιμόνι, όπου γίνονται οι ρυθμίσεις των συστημάτων ασφαλείας. Ισως να είχαν απενεργοποιηθεί με αποτέλεσμα το παραμικρό λάθος να έβγαλε το πανάκριβο αμάξι εκτός πορείας.

Όπως λένε στο MEGA λάτρεις των γρήγορων αυτοκινήτων, τα συγκεκριμένα θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή αφού ένας λάθος χειρισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος.

“Έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη διαχείριση από τον εκάστοτε χειριστή του. Δεν είναι εύκολο, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και εγκράτεια να μην κάνουμε υπερβάσεις”, λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Άκης Χριστοδουλίδης, ιδιοκτήτης Ferrari.

“Με το παραμικρό άγγιγμα του γκαζιού αναπτύσσεται μεγάλη ταχύτητα σε μικρό χρόνο”, καταλήγει.

“Αδελφέ μου, αδελφέ μου…” – Η σπαρακτική κραυγή του φίλου του Τζώρτζη Μονογυιο

Αδελφέ μου… “. Είναι η σπαρακτική κραυγή αγωνίας του επιστήθιου φίλου του Τζώρτζη Μονογυιού, βλέποντας αβοήθητο τον 45χρονο στη θέση του οδηγού της κόκκινης Φερράρι, που ελάχιστα δευτερόλεπτα νωριτερα έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Ακολουθούσε τον Τζώρτζη με το δικό του αυτοκίνητο στη λεωφόρο Ποσειδώνος και αμέσως μετά το σοκαριστικό τροχαίο έτρεξε να βοηθήσει τόσο το φίλο του, όσο και τη σύζυγό του η οποία καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού της Ferrari.

Εκείνη καταφέρνει να τη βγάλει σώα και η γυναίκα απομακρύνεται τρέχοντας από το πολυτελές σπορ αμάξι.

Στη συνέχεια, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του σοκαριστικού τροχαίου, καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες να απεγκλωβίσει και τον αδελφό της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογιού από τη θέση του οδηγού της ολοκαίνουργιας Ferrari πού πλεον έχει μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Όμως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το πολυτελές αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες, εξαιτίας διαρροής στο ντεπόζιτο των καυσίμων.

Όλα πλέον έχουν τελειώσει, με τον Τζώρτζη Μονογυιό να βρίσκει τραγικό θάνατο μόλις στην ηλικία των 45 χρονών. Προδομένος από το πάθος του για τα σπορ αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΟΝΟΓΥΙΟΣ

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου