Ολοκληρώθηκε η απολογία Δούρου για την Μάνδρα

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-14, 19:56:25
Ολοκληρώθηκε η απολογία Δούρου για την Μάνδρα

Ολοκληρώθηκε η απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας για τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επισήμανε πως υποθέσεις σαν αυτήν δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση, επισημαίνοντας  “ουδέποτε ήθελα να αντιλέξω για όσους θεώρησαν ότι η Δούρου φταίει για την απώλεια τόσων ζωών. Ακόμα και όταν ο προκάτοχος μου έβγαινε και έλεγε «έτοιμη ήταν η μελέτη, στο συρτάρι της την άφησα”. Μου έλεγαν τότε «Βγες και πες πως η μελέτη ήταν έτοιμη στα τέλη 2016». Εγώ έλεγα τότε πως δεν μπορώ να βγω να το πω όσο υπάρχουν αγνοούμενοι. Σεβάστηκα τη διαδικασία», τόνισε η πρώην περιφερειάρχης Αττικής στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως βρήκε από τους προκατόχους της 50 μελέτες και κανένα έργο.

Η κα Δούρου αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε για την αμφίεση που είχε όταν κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση, αναφέροντας δηκτικά: «δεν ξέρω πως ένα συνετός περιφερειάρχης θα έπρεπε μία τέτοια ημέρα να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τρέσες και βλεφαρίδες;»

Η πρώην περιφερειάρχης στάθηκε ιδιαίτερα και στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας πως σε καμία περίπτωση, δεν αναζητά άλλοθι. «Να μην φτάσουμε στο σημείο να αρνηθούμε την κλιματική αλλαγή, δε ψάχνω για άλλοθι αλλά ακόμα και ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στις συνέπειες της. Δεν την αρνούμαστε αλλά δεν την έχουμε ως άλλοθι. Δουλέψαμε για την προστασία συμπολιτών μας. Σας λέω ότι η απόδοση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα ,όταν δεν υπάρχουν, δε δικαιώνει τα θύματα» τόνισε η κυρία Δούρου, επισημαίνοντας πως δεν καταλαβαίνει τι εννοούν όσοι λένε ότι έπρεπε να ακούσει το «καμπανάκι» από τις πλημμύρες του 2015, επισημαίνοντας «την «καμπάνα» την βαρούσαμε εμείς ήδη από προεκλογική περίοδο και κάναμε ό, τι μπορούσαμε για να την υλοποιήσουμε.Μας έλεγαν ότι βάζουμε πολλά έργα και ότι μας ζητούν οι δήμαρχοι το κάνουμε».

Η κυρία Δούρου ρωτήθηκε από την έδρα εάν ισχύει ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχε δηλώσει πως η Μάνδρα σε έξι μήνες θα έχει αντιπλημμυρικά, απαντώντας πως αυτό βασίζεται σε ένα δημοσίευμα της Ομάδας Αλήθειας που είναι «κομμένο και ραμμένο». 

«Δεν υπάρχει αυτό. Είχα πει προεκλογικά ότι σε έξι μήνες θα έχουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ο οποίος εν πολλοίς υλοποιήθηκε» τόνισε στο δικαστήριο η κυρία Δούρου.

Η δίκη συνεχίζεται στις 20 Ιανουαρίου 2022 με τις απολογίες των υπολοίπων 20 κατηγορουμένων.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=