Στο εδώλιο για τοκογλυφία ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-14, 18:48:46
Στο εδώλιο για τοκογλυφία ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Με εμφανή τα χτυπήματα στο κεφάλι από τον ξυλοδαρμό του πριν από λίγες ημέρες σε αίθουσα της ΑΣΟΕΕ, ο καθηγητής κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τοκογλυφία μαζί με μία γυναίκα.

Μηνυτής, ο συνάδελφός του, επίσης καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, με τη δίκη να διακόπτει για τις 28 Ιανουαρίου, οπότε και το δικαστήριο θα απαντήσεις στις ενστάσεις που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι.

Ο εισαγγελέας πάντως, ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει δεκτή η αίτηση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, γιατί το κλητήριο θέσπισμα ήταν αόριστο.

 

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό «στο κλητήριο θέσπισμα δε γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης, δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα Άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Σύμφωνα με την πλευρά των κατηγορουμένων, στο κατηγορητήριο εμφανίζονται μία σειρά από συναλλαγές όχι με τον μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρίες, οι οποίες όμως δεν έχουν στραφεί σε βάρος του καθηγητή.

«Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της», αντέτεινε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Άγης Τάτσης.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=