ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ να πάρει θέση για το ρατσιστικό παραλήρημα στελέχους της αναφέρει το ΚΙΝΑΛ

η-νδ-να-πάρει-θέση-για-το-ρατσιστικό-παρ-206091

Το ρατσιστικό παραλήρημα τοπικού στελέχους της ΝΔ και, συγκεκριμένα του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου, που παρομοίασε τους μετανάστες με τον… κοροναϊό, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, σε ένα σύγχρονο συνταγματικό ευρωπαϊκό κράτος, «οι άνθρωποι δεν μπορούν να παραλληλίζονται με αρρώστιες. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι ‘πανδημία’. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από ιστορίες μετανάστευσης και προσφυγιάς».

Ο αρμόδιος τομέας του ΚΙΝΑΛ τονίζει πως ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η μοναδική βιώσιμη λύση για την ΕΕ, τους πρόσφυγες, την Ελλάδα και τις ακριτικές περιοχές της χώρας, που σηκώνουν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που τους αναλογεί.

Και προσθέτει: «Είναι η σταθερή θέση μας από το 2015. Το παραδέχονται πλέον όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Στα λόγια και η Νέα Δημοκρατία. Στην πράξη, αντιμετωπίζει ένα ευρωπαϊκό ζήτημα ως τοπικό. Δεν λύνει προβλήματα. Επαναλαμβάνει λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης. Για να πετύχει τους στόχους της, δεν διστάζει να διχάσει τους τοπικούς πληθυσμούς στα σύνορα».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει, όμως, πως η ανάρτηση του στελέχους της ΝΔ στη Χίο «ξεπερνά κάθε όριο, υποκινεί ρατσιστικό μίσος, δηλητηριάζει την τοπική κοινωνία και θυμίζει πρόσφατες και παλιότερες εποχές που πλήγωσαν τη χώρα».

Καλεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετηθεί, σημειώνοντας πως «η ρητορική Όρμπαν, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν αρμόζουν στη χώρα και την ιστορία της».

Η ρατσιστική ανάρτηση

Σε ρατσιστικές δηλώσεις μέσω Facebook προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Λευτέρης Μπλάτζιος, χρησιμοποιώντας τον κοροναϊό ως παράδειγμα για να περιγράψει την αναγκαιότητα της κλειστής δομής μεταναστών στη Χίο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τις μεταναστευτικές ροές με τον κοροναϊό και τις δομές με το εμβόλιο, όπως αναφέρει το politischios.gr, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση «οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορονοιός».

Να σημειωθεί ότι στο προφίλ του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου δεν υπάρχει πια η συγκεκριμένη ανάρτηση…

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου