ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκαθάρισης λαθρομεταναστών στην Αττική

σε-εξέλιξη-η-επιχείρηση-εκκαθάρισης-λ-331336

Ξεκίνησε σήμερα η επιχείρηση εκκαθάρισης του επιβαρυμένου κέντρου της Αττικής, από το ετερόκλητο μωσαϊκό των λαθρομεταναστών, προερχομένων κυρίως από χώρες της Ασίας και της Αφρικής, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους και «τρύπωσαν» στην Ελλάδα αναζητώντας το καλύτερο «αύριο» και καθιστώντας το «σήμερα» της χώρας φιλοξενίας τους προβληματικό.

Οι συγκεντρωθέντες οδηγούνται σε κρατητήρια, που, βάσει του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν προετοιμασθεί για τον σκοπό αυτό. Όλες οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ είναι σε «διάταξη μάχης» για τη διαχείριση του προβλήματος, που σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, στην πρόσφατη συνάντησή του με τους τοπικούς άρχοντες της ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελεί πλέον «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου, εντάσσεται η δημιουργία ανά την ελληνική επικράτεια, με τη διαδικασία τού κατεπείγοντος, 30 κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών, πριν αυτοί επιστραφούν στις πατρίδες τους. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στην παρούσα φάση κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο να τεθούν σε προτεραιότητα τα κέντρα της Αττικής, τόσο επειδή στο λεκανοπέδιο είναι συσσωρευμένος ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, όσο και επειδή η ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να βάλει φρένο στις αντιδράσεις της περιφέρειας, την καλλιέργεια των οποίων αξιολογεί ως σκόπιμη.

Έτσι, σε επόμενη συνάντηση, που θα έχει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, θα γίνει η υπόδειξη στο λεκανοπέδιο των χώρων, όπου θα εγκατασταθούν τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να φιλοξενήσουν τις πρώτιες φουρνιές από την εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός θα έχει δύο ακόμη κρίσιμες συναντήσεις, μία νέα με τοπικούς άρχοντες της Αττικής και μία δεύτερη με εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας (επιμελητήρια, συλλόγους, ομοσπονδίες κ.λπ.), προκειμένου να αναπτύξει εκ νέου τα αντισταθμιστικά οφέλη, που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες με την εγκατάσταση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επικεντρώσει στην άρση των επιφυλάξεων, που διατυπώνονται εκ μέρους των τοπικών αρχών, να δεχθούν στις περιφέρειές τους αυτά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως οι δύο βασικοί φόβοι, της εγκληματικότητας και της δημόσιας υγείας, δεν υφίστανται, αφού οι μεν λαθρομετανάστατες με παραβατική συμπεριφορά θα εξακολουθήσουν να κρατούνται στα κρατητήρια της ΕΛΑΣ, οι δε άλλοι, που κρίνονται ύποπτοι φορείς νοσημάτων, θα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου