Μετά τις πέντε ημέρες αυτός που νοσεί δεν μεταδίδει σύμφωνα με τον Πλεύρη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-14, 11:02:25
Μετά τις πέντε ημέρες αυτός που νοσεί δεν μεταδίδει σύμφωνα με τον Πλεύρη

 

Για την επιστροφή στην εργασία μετά από πέντε ημέρες καραντίνα όσων έχουν νοσήσει τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με την οδηγία που επιτρέπει στους νοσήσαντες να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά την πέμπτη ημέρα από τη νόσηση από κορονοϊό αν δεν έχουν συμπτώματα ακόμη και χωρίς κάποιο αρνητικό τεστ, ο κ. Πλεύρης είπε ότι πρόκειται για επιστημονικό θέμα κι αυτό προτείνουν οι ειδικοί.

 

Όπως είπε, οι οδηγίες αναφέρουν ότι σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μηδαμινός ή έστω πολύ μικρός.

Τζανάκης: Παρακινδυνευμένη η επιστροφή στην εργασία μετά τις πέντε ημέρες

Ωστόσο, νωρίτερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ισχυρίστηκε ότι είναι παρακινδυνευμένη η επιστροφή στην εργασία μόλις πέντε ημέρες μετά τη νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς ο ασθενής μπορεί να μεταδώσει σε άλλους τον ιό.

"Το θεωρώ παρακινδυνευμένο αυτό το νούμερο, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους που συγχρωτίζονται είτε στη δουλειά τους, είτε κάπου αλλού. Θα πρότεινα να το συζητούν με τον γιατρό τους και να τους δίνει αυτός κατευθύνσεις πότε θα πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους. Νομίζω ότι είναι ένα παρακινδυνευμένο όριο που έχει ρίσκο. Έγινε κυρίως για να δώσει λαβή να γυρίσουν γρήγορα οι υγειονομικοί στις δουλειές τους. Υπήρξε κάποια στιγμή κίνδυνος οι υγειονομικοί ακόμα και αν ήταν άρρωστοι να δούλευαν για να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία. Αλλά εγώ νομίζω ότι είναι ένα οριο παρακινδυνευμένο" είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

news247.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=