ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: Η μετάλλαξη Όμικρον δεν εκτοπίζει τη Δέλτα

καπραβέλος-η-μετάλλαξη-όμικρον-δεν-εκ-206979

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον δεν φαίνεται να εκτοπίζει τη μετάλλαξη Δέλτα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία όσοι μολύνονται με τη μετάλλαξη Όμικρον νοσούν σχετικά ήπια, ωστόσο όσοι κολλήσουν στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι πιθανότερο να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Ο Νίκος Καπραβέλος σημείωσε πως: «Δεχόμαστε πολύ μεγάλη πίεση από τη Δέλτα κυρίως. Δεν έχουμε δει το 50% – 50% (σ.σ σε Δέλτα και Όμικρον), ένα 10% είναι ένα Όμικρον. Μας κάνει εντύπωση ότι επιμένει η Δέλτα, έχουμε νέες μολύνσεις. Η Όμικρον δεν εκτοπίζει τη Δέλτα, κι είναι ανησυχητικό αυτό».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα το αποτύπωμα της Όμικρον» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας πως «οι μονάδες μας είναι γεμάτες, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, έχουμε γεμίσει 5 κλινικές, κι ακουμπάμε την 6η. Είναι πάρα πολλοί οι διασωληνωμένοι».

Τέλος ξεκαθάρισε πως οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που νοσούν βαριά: «Στην εντατική έχουμε μόνο περιστατικά Δέλτα (…) στις εντατικές είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου