Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε λαθραία καπνικά στη Θεσσαλονίκη

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-13, 19:26:08
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε λαθραία καπνικά στη Θεσσαλονίκη

Εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων εξαρθρώθηκε από την την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τρία άτομα, κατηγορούμενα για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ειδικό ανακριτή.

kapnika_1
 

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου δραστηριοποιούνταν, στην κατοχή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Τις ποσότητες των λαθραίων καπνικών προϊόντων τις διατηρούσαν σε αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ για τη μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν φορτηγό ψυγείο, εφοδιασμένο με ανάλογα παραστατικά, ώστε να προσδίδουν νομιμοφάνεια στα δρομολόγια.

Σε αστυνομικές έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 30.000 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διαφόρων επωνυμιών που δεν έφεραν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης, φορτηγό ψυγείο, 2.455 ευρώ και πλήθος παραστατικών.

Σημειώνεται ότι, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι εκτιμώνται, τουλάχιστον σε 325.000 ευρώ.

protothema.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=