ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου

παράνομη-κρίθηκε-η-απεργία-των-εργαζο-207835

Η απεργία των εργαζομένων στο Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, την οποία είχαν κηρύξει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου για σήμερα, Πέμπτη (13/1), κρίθηκε τελικά παράνομη, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης “με την υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε παράνομη η απεργία εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. Οι εμβολιασμοί των παιδιών μας και η λειτουργία της δομής συνεχίζεται κανονικά”.

Οι εργαζόμενοι αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική και πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, προχώρησαν σε απεργία, ζητώντας αρχικά να συνεχιστεί η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως επίσης να συνεχιστεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών.

Νωρίτερα μάλιστα, το υπουργείο Υγείας κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων, στην οποία συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο”.

Μιλώντας ωστόσο στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στην απόφαση να μετατραπεί το “Παίδων Πεντέλης” σε εμβολιαστικό, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες”.

Για “τέλειο εξευτελισμό” της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Ανδρέας Ξανθός

Σχολιάζοντας την προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή “πρωτοφανή αντιδημοκρατρικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία”.

“Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο -λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος- πολιτική ’σιδηράς πυγμής’ εναντίον των γιατρών του ’Παίδων Πεντέλης’, που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη”, σημείωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας πως “απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτήν την αθλιότητα. Αλλιώς… ’ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος…’”.

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου