ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων για τη δημοτική σύμβουλο που κατηγορείται ότι έσπασε την καραντίνα

θύελλα-αντιδράσεων-για-τη-δημοτική-σύ-207905

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στο Κιλκίς για τη δημοτική σύμβουλο που βγήκε από το σπίτι την πέμπτη ημέρα νόσησης και πριν βεβαιωθεί ότι είναι αρνητική, πήγε στο δημαρχείο για να ψηφίσει.

Ο λόγος για τη Λένα Αναστασιάδου, η οποία ενημερώθηκε ότι παραμένει θετική στον κορωνοϊό στον διάδρομο του δημαρχείου Κιλκίς, κι ενώ περίμενε να ξεκινήσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Η συγκεκριμένη συνάδελφος, προσήλθε εντός του δημαρχείου, δήλωσε παρούσα στην συνεδρίαση, καθόταν στον διάδρομο τον οποίο είχε διαμορφώσει ο πρόεδρος για να μην υπάρχει συγχρωτισμός στην αίθουσα», ανέφερε ο δήμαρχος του Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ακολούθησε το πρωτόκολλο ως τριπλά εμβολιασμένη και ασυμπτωματική. Οι συνάδελφοί της όμως, είναι έξω φρενών μαζί της.

«Νομίζω ότι μια τέτοια πράξη, μια τέτοια ενέργεια, μπορεί να χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη, ως επιπόλαια, ως ασυνείδητη, ως αντι-υγειονομική και αντικοινωνική πράξη», συμπλήρωσε ο κ. Κυριακίδης.

Η δημοτική σύμβουλος παρέμεινε στον διάδρομο 20 λεπτά έως ότου την ενημερώσουν ότι το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό και τελικά αποχωρήσει από το δημαρχείο.

«Ήταν περίπου 20 – 30 άτομα και διακινδύνευσε με την παρουσία της και εξέθεσε σε κίνδυνο όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους και πολίτες με τους οποίους είχε έρθει σε επικοινωνία κι επαφή», είπε ο δήμαρχος.

«Δεν έσπασα την καραντίνα»

Για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα την οποία διέταξε η Εισαγγελέας Κιλκίς η οποία θα κρίνει αν θα απαιτηθούν επιπλέον μαρτυρίες πριν καταλήξει στο πόρισμά της.

«Από την προηγούμενη Πέμπτη είμαι μία χαρά. Ενημέρωσα τον γιατρό και τον μικροβιολόγο μου. Έκανα τεστ την Κυριακή σπίτι μου αλλά και σε κέντρο την Κυριακή την μέρα τω εκλογών και ήταν αρνητικό. Έκανα το τεστ και περίμενα έξω. Δεν ήμουν ποτέ σε κακή κατάσταση όπως ειπώθηκε. Πρώτα έκανα το τεστ σπίτι μου το οποίο ήταν αρνητικό κι όταν πήγα να κάνω το τεστ στον ΕΟΔΥ με βεβαίωσαν ότι βγήκε θετικό. Δεν έσπασα καμία καραντίνα», ισχυρίστηκε η κ. Αναστασιάδου στο LIVE NEWS.

newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου