Αυστηροποιούνται τα πρωτόκολλα της Βουλής - Μόνο ένας ανεμβολίαστος βουλευτής

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-13, 18:28:54
Αυστηροποιούνται τα πρωτόκολλα της Βουλής - Μόνο ένας ανεμβολίαστος βουλευτής

Στην αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό προχωρά η Βουλή, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες το ethnos.gr.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις επιτροπές. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής τα νούμερα έχουν ως εξής:

  • 100 βουλευτές για την Ολομέλεια
  • 40 βουλευτές για την αίθουσα της Γερουσίας
  • 6 βουλευτές για τις μικρότερες αίθουσες, στις οποίες συνεδριάζουν οι επιτροπές.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν συσκευές απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα ενώ επανέρχεται το μέτρο των περιορισμών των ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών). Παράλληλα, «παγώνουν» όλες οι επισκέψεις στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή.

Την ίδια στιγμή παραμένει σε ισχύ η διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και η εγγραφή των ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι με εγγραφή στο ειδικό σύστημα. Τέλος, θα αυξηθεί το ποσοστό της τηλεργασίας και θα φτάσει ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής οπου είναι αυτό δυνατό να πραγματοποιείται. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής κάθε δύο εβδομάδες θα γίνεται επανεκτίμηση των μέτρων.

Ένας βουλευτής ανεμβολίαστος

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι πλέον έχουν εμβολιαστεί 299 βουλευτές ενώ ένας παραμένει ανεμβολίαστος έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας.

ethnos.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=