ΕΛΛΑΔΑ

Επιασαν αμέσως τους δράστες δυο ληστειών στην Χαλκίδα

επιασαν-αμέσως-τους-δράστες-δυο-ληστε-208391

Η σθεναρή αντίσταση της ιδιοκτήτριας ενός φαρμακείου στην Χαλκίδα έτρεψε σε φυγή τους επίδοξους ληστές που την είχαν απειλήσει με μαχαίρι, το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. και να εξιχνιαστούν άλλη μια ληστεία και έξι διαρρήξεις.

Η γυναίκα αντέδρασε αμέσως στη θέα των δυο κακοποιών που εισέβαλαν στο φαρμακείο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και περιλαίμια και έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, αλλά συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα και διαπιστώθηκε ότι και την Δευτέρα είχαν απειλήσει με μαχαίρι την υπάλληλο ενός μίνι μάρκετ και είχαν αρπάξει τις εισπράξεις.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι από την ημέρα των Χριστουγέννων ο Έλληνας και ο αλλοδαπός, μαζί με έναν ακόμη Έλληνα, είχαν διαπράξει και έξι κλοπές σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας. Συγκεκριμένα, είχαν διαρρήξει τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα από τα οποία είχαν κλέψει radio– cd , ηχεία, μια μπαταρία και άλλα αντικείμενα, είχαν παραβιάσει ένα μίνι μάρκετ από το οποίο είχαν κλέψει χρηματικό ποσό και είχαν τρυπώσει σε ένα εμπορικό κατάστημα εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη για να αδειάσουν το ταμείο.

Και οι τρεις κακοποιοί έχουν απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις τις διωκτικές αρχές και η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ληστεία τετελεσμένη και σε απόπειρα, κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή.

protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου