Απεργία για το εμβολιαστικό κέντρο στο Παίδων Πεντέλης

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-13, 11:22:29
Απεργία για το εμβολιαστικό κέντρο στο Παίδων Πεντέλης

Με απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, διαμαρτυρόμενοι για τη μετατροπή ολόκληρου του νοσοκομείου σε Mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Οι υγειονομικοί αντιδρούν λέγοντας πως δεν γίνεται ένα ολόκληρο νοσοκομείο παίδων να μη συμμετέχει στις εφημερίες.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, ενώ στην απεργία συμπεριλαμβάνεται και το εμβολιαστικό κέντρο. Το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προσφύγει κατά της απεργίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το Παίδων Πεντέλης βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για μόλις 2 βάρδιες το μήνα. Διαμηνύουν πως πρόκειται για τον εμβολιασμό μικρών παιδιών και τονίζουν με νόημα πως ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος τόσο για την υγεία τους όσο και για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, ενώ ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών θα βοηθήσει σημαντικά στη γενικότερη ανοσία της κοινότητας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν: 

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας
 

Υπό παραίτηση η διευθύντρια

Σημειώνεται πως η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, Σταυρούλα Κωσταρίδου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN αποκάλυψε πως είναι έτοιμη να παραιτηθεί: «Παιδιατρικό νοσοκομείο χωρίς 24ωρη εφημερία δεν υφίσταται. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί 350 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών. Θα είναι δύσκολη η μέρα σήμερα, ζητάμε συγγνώμη στους γονείς για αυτή την ταλαιπωρία, αλλά δεν είναι δικό μας το θέμα. Ζητάμε να δουλέψουμε, να εφημερέψουμε και δεν μας αφήνουν, γι’ αυτό και παραιτήθηκα».

Τόνισε πως κάποιοι συνάδελφοι δεν θα απεργήσουν, καθώς σκοπός της απεργίας δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους μικρούς που θα έρθουν να εμβολιαστούν: «Θα λειτουργήσει μόνο μία από τις εμβολιαστικές γραμμές, αλλά έχουμε ενημερώσει τους γονείς και για την απεργία και τους λόγους που την κάνουμε. Δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει τέτοια συζήτηση, θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε».

newsit.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
3
=