ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάς το μεγαλείο σου:Και για να λαδώσεις… σου βγάζουν το λάδι!

ελλάς-το-μεγαλείο-σουκαι-για-να-λαδώσε-331882

Πρωτοσέλιδο στις ξένες εφημερίδες έχει γίνει η απίστευτη γραφειοκρατία της Ελλάδας, που για να βγάλει κάποιος μια άδεια λειτουργίας καταστήματός θα χρειαστεί στην καλύτερη περίπτωση 10 μήνες… και αν δε λαδώσει μπορεί και παραπάνω!

Με τον τίτλο «Ιστορία ενός τολμήματος του λαδιού ελιάς πνίγηκε στη γραφειοκρατία» οι New York Times παρουσιάζουν την προσπάθεια που έκανε ένας συμπολίτης μας ,ο Φώτης Αντωνόπουλος για να πάρει την άδεια να λειτουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ελαιολάδου.

Πάνω από 10 μήνες είχε μπλοκάρει η λειτουργία του στα γρανάζια της γραφειοκρατίας του υπουργείου Aνάπτυξης. Το δημοσίευμα έκανε αίσθηση στην υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου που τον κάλεσε στο γραφείο της να της διηγηθεί την περιπέτειά του ώστε να δει που ακριβώς χωλαίνει το σύστημα για να το απλοποιήσει.

Την ίδια περιπέτεια πέρασε κι ένας άλλος συμπολίτης μας ο Γιώργος Χριστόπουλος, έμπορος λαχανικών ο οποίος λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο το ηλεκτρονικό του μανάβικο μέσω του οποίου κάνετε τις παραγγελίες σας και σας παραδίδονται κατ οίκον.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό μανάβικο και να μπορεί να κάνει και διανομή ήταν υποχρεωτικό να φτιάξει συσκευαστήριο ειδάλλως δεν μπορούσε να αδειοδοτηθεί! Eξαιτίας της γραφειοκρατίας έχασε 12 μήνες. Μετά άρχισε να… ρίχνει λάδι στην κρατική μηχανή star.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου