Απάτη με... ράσα – 1 δισ. η φοροδιαφυγή!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-28, 20:16:52
Απάτη με... ράσα – 1 δισ. η φοροδιαφυγή!

Δωρεά, ειδικά σε εκκλησία ισούται με φοροαπαλλαγή. Έτσι το πως θα στηθεί ή... μπίζνα είναι απλό. Ρασοφόροι με το αζημίωτο δίνουν αποδείξεις για δωρεές που δεν γίνονται ποτέ ή αποδείξεις για πολλαπλάσια από τα πραγματικά ποσά και έτσι κάποιοι γλιτώνουν απίστευτα ποσά από φόρους.

Κάπως έτσι δρούσαν δύο ιερείς σε εκκλησίες στα Φάρσαλα και τη Λάρισα. Οι... πελάτες ήταν 45 άτομα και η απάτη ξεπερνάει το 1 δισ., τόσο υπολογίζονται οι φόροι που έχασε το κράτος. Στο κύκλωμα ήταν μπλεγμένος και ένας τρίτος ιερέας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, οι δυο ιερείς έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιερείς έκοβαν απόδειξη για 2.000 ευρώ ενώ η δωρεά ήταν... 20 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση βρέθηκε απόδειξη για δωρεά 40.000 ευρώ, αλλά πουθενά τα χρήματα...

Δεν είναι όμως μόνο η Λάρισα. Ανάλογη ... μπίζνα είχε στηθεί και στη Μονή Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς που βρίσκεται έξω από τη Θεσσαλονίκη. Για κομπίνα 11,5 εκατομμυρίων ευρώ κάνουν λόγο οι αρχές και ήδη 35 άτομα, δυο πνευματικοί, μοναχές, συμβολαιογράφοι κλπ έχουν παραπεμφθεί στον ειδικό ανακριτή.

NewsIt.gr

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=