ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς exit poll οι εκλογές;

χωρίς-exit-poll-οι-εκλογές-333068

Με τη διαφημιστική δαπάνη να κατρακυλά κατά ένα επιπλέον 18% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, και με σχεδόν μηδενικά μπάτζετ για το άλλοτε πολυδάπανο τηλεοπτικό πρότζεκτ «εκλογές», τα κανάλια καταστρώνουν τα πρώτα σχέδια για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να έχουμε εκλογές χωρίς exit poll. Από τις προκαταρκτικές επαφές των δημοσκόπων με τα κανάλια, προκύπτει ότι μόλις τέσσερα (Mega, ANT1, Alpha, ΕΡΤ) είναι αυτά που εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδράμουν οικονομικά σε ένα ενιαίο exit poll όπως έγινε το 2009, ωστόσο, η μείωση του κόστους που απαιτείται, καθιστά μάλλον αδύνατη τη διεξαγωγή μιας αξιόπιστης έρευνας εξόδου στις κάλπες.

Σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον των καναλιών πέφτει στις αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνουν τις 40 ημέρες που μεσολαβούν έως τις εκλογές. Ήδη στον ΑΝΤ1 αποφασίστηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα πολιτική εκπομπή την παρουσίαση της οποίας θα αναλάβει η Μαρία Χούκλη. Στο Mega, τα στρογγυλά τραπέζια και η παρουσίαση των υποψηφίων θα περάσει μέσα από τις ζωντανές εκπομπές («Ανατροπή», «Κοινωνία ώρα Mega”), ενώ με έκτακτες εκπομπές σε στούντιο αναμένεται να συνδράμουν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Παύλος Τσίμας.

Στον Alpha, θα εκμεταλλευτούν τη συγκυρία για να δώσουν ένα πιο δυναμικό ενημερωτικό στίγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αρκεστούν στο νεό πολιτικό τοκ σόου της Γιάννας Παπαδάκου και στις έκτακτες εκπομπές του Αντώνη Σρόιτερ, αλλά θα επιχειρήσουν και άλλες αλλαγές. Στον ΣΚΑΙ, πάλι προετοιμάζονται ήδη για έκτακτες εκπομπές στην prime time. Χαρακτηριστικό της οικονομικής δυσχέρειας, είναι ότι σε μεγάλο κανάλι εξετάζεται το ενδεχόμενο αντί για μεγάλο πλατό, στην εκλογική βραδιά να χρησιμοποιηθεί με μικρές μετατροπές το σκηνικό υπάρχουσας εκπομπής.

Πηγή: Real news

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου