ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση απέσυρε το ν/σ για τον «Δήμητρα» |

η-κυβέρνηση-απέσυρε-το-ν-σ-για-τον-δήμη-333773

Μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ν.Δ. να στηρίξει το νομοσχέδιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Οργανισμού «Δήμητρα», ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, αποφάσισε να το αποσύρει.

O εισηγητής της ΝΔ Κ. Μουσουρούλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το ν/σχ, που εισήχθη απόψε προς συζήτηση στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα νομοθέτημα που «προσποιείται ότι προωθεί μεταρρυθμίσεις και μάλιστα υπό την πίεση εξωγενών παραγόντων και χωρίς σχεδιασμό».

Το νομοσχέδιο δήλωσαν επίσης ότι καταψηφίζουν το ΚΚΕ ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι ο ΛΑΟΣ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας σηματοδότησε το άδηλον της ψήφισης του νομοσχεδίου, δεδομένου ότι θετική ψήφο θα έδιναν το ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγράφει κοινοβουλευτική δύναμη 130 βουλευτών και η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία έχει 10 έδρες, ενώ για την ψήφιση του νομοσχεδίου απαιτούνται 151 ψήφοι. Η απόσυρση του νομοσχεδίου συμπαρασύρει και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας η οποία αφορά θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του για απόσυρση του σχεδίου νόμου «για λόγους αρχής» ο κ. Σκανδαλίδης κατηγόρησε την ΝΔ για ανεύθυνη στάση. Υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο πριν σχηματισθεί η κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το έθεσε στις απόλυτες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ η ΝΔ δεν εξέφρασε εξ αρχής αντιρρήσεις. Υπονόησε μάλιστα ότι η ΝΔ καταψήφισε για προεκλογικούς λόγους το νομοσχέδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου