ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο, γιαούρτια, βρισίδι και χημικά στις παρελάσεις στην επαρχία

ξύλο-γιαούρτια-βρισίδι-και-χημικά-στι-334952

Το έλα να δεις έγινε στις παρελάσεις στην επαρχία. Παρά τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν αρκετοί πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στην χώρα.

Στον Βόλο κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την πόλη και με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονταν επί ποδός, οι επίσημοι το "έβαλαν" στα πόδια μόλις τελείωσε η παρέλαση για να μην γίνουν δέκτες αποδοκιμασιών.

Στην Πάτρα η παρέλαση έγινε με καθυστέρηση αφού έγιναν επεισόδια με πολίτες και φοιτητές που προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα για να δουν την παρέλαση. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν κάνοντας μάλιστα χρήση δακρυγόνων ακόμη και μέσα σε καφετέριες που κάθονταν γονείς με τα παιδιά τους.

Δεν σταμάτησαν λεπτό οι αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών στο Ναύπλιο. Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης που πήγε στην παρέλαση έφυγε αφού οι πολίτες δεν τον ήθελαν.

Και τι δεν έγινε στην πόλη της Κοζάνης όπου εκεί πήγε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος. Οι κάτοικοι της πόλης που είχαν ένα ακόμη λόγο να διαμαρτυρηθούν αφού τις προηγούμενες μέρες έχει ξεσπάσει σάλος για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην πόλη τους ξεσπάθωσαν κατά του υφυπουργού.

Ένταση και επεισόδια όμως είχαμε και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κόσμος εισέβαλε στο χώρο της παρέλασης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών. Κανένας βουλευτής στη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό του Αγ.Μηνά και στην κατάθεση στεφάνων.

Χρήση χημικών όμως είχαμε και στα Χανία. Μια γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο

Επεισόδια και στην Λάρισσα

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς αποδοκίμαζε έντονα τους επισήμους και καταχειροκροτούσε τους μαθητές, που είτε δεν έστρεφαν το κεφάλι τους στην εξέδρα είτε μούτζωναν τους επισήμους. Την αρχή έκανε μαθητής του 9ου Λυκείου, που… χαιρέτησε με ανοιχτή παλάμη. Ακολούθησαν μαθητές από 9 σχολεία που δεν έστρεψαν το κεφάλι τους δεξιά.

Στην παρέλαση δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στην εξέδρα των επισήμων καθόταν ο αντιπερειφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Τζανακούλης

Καφέδες και νερά πέταξαν διαδηλωτές στην Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές μάλιστα φώναζαν συνθήματα κατά των λιγοστών πολιτικών που πήγαν στην παρέλαση ενώ είχαμε και προσαγωγές.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ σημειώθηκαν το πρωί και στην Ξάνθη λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για το εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Μεγάλη ένταση όμως και στο νησί της Χίου. Διαδηλωτές δεν έπετρεψαν να γίνει η παρέλαση.

Έντονες αποδοκιμασίες είχαμε και στην Ρόδο κατά την διάρκεια κατάθεσης στεφάνων ενώ οι διοργανωτές έκλεισαν τα μικρόφωνα για να μην ακούγονται οι βρισιές.

Προσαγωγές είχαμε και στις Σέρρες ενώ στην παρέλαση πήγε μόνο ένας από τους επτά βουλευτές του νομού.

Παρελάσεις κεκλεισμένων των θυρών έγιναν και στα νησιά του Ιονίου ενώ είχαμε ένταση στην Ζάκυνθο με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, τη στιγμή που ο Μητροπολίτης περνούσε μπροστά από τους συγκεντρωμένους της δημοτικής κίνησης "Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία" για να πάρει τη θέση του στην εξέδρα, κάποιοι φώναξαν "Έξω ο Χομεϊνί.. Λεφτά υπάρχουν για τα ταμεία, ελάτε να τα πάρετε από την εκκλησία…"

Με καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:30 η παρέλαση στο Ρέθυμνο καθώς συγκεντρωμένοι διαδηλωτές μπροστά από τους επισήμους απαίτησαν να αποχωρήσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι ενώ πραγμαοποίησαν και καθιστική διαμαρτυρία.

Στην Χαλκίδα είχαμε μια πρωτότυπη παρέλαση αφού οι μαθητές αποφάσισαν να βάλουν τσιρώτα στο στόμα τους!

Παρελάσεις με… ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαμε και στο Αγρίνιο ενώ και στην Τρίπολη οι μαθητές γύρισαν την…πλάτη τους στους επισήμους.

Παρατράγουδα σημειώθηκαν με τη λήξη της παρέλασης στην Καλαμάτα, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, όταν μέλη της Χυσής Αυγής ήρθαν… πολύ κοντά με ομάδα πολιτών του αριστερού χώρου. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές οι οποίες έληξαν με την παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Στον Πειραιά οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στους επισήμους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές είχαν αναρτήσει πανό και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους.

Στη Νέα Σμύρνη πολίτες σήκωσαν πανό για διαμαρτυρία ενώ στην Καλλιθέα χθες ο δήμος αποφάσισε να μην γίνει η παρέλαση. Έτσι οι μαθητές παρέλασαν..μόνοι τους.

Η στρατιωτική παρελαση στην Αθήνα έγινε σε…ηρεμία αφου κανείς δεν πήγε εκτός από τους πολιτικούς. Η παρέλαση ήταν πριβέ και με…προσκλήσεις

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου